Mainos

Ensimmäisiä matkustajia Alpha Centauriin pohditaan jo: Tarkoituksena saapua perille elossa

Avaruus on todella kylmä paikka matkustaa. Koleudesta voi olla kuitenkin hyötyä, jos avaruusaluksen kyydissä on alhaisia lämpötiloja hyvin sietäviä matkustajia, kuten sukkulamatoja tai karhukaisia.

Tutkijat makustelevat ajatusta ja tähyävät samalla noin neljän valovuoden päässä sijaitsevan Alpha Centaurin suuntaan. Kyseessä on kolmen tähden muodostama joukkio.

The Economist kertoo Kalifornian yliopiston Starlight-hankkeesta, jonka tarkoituksena on lähettää voimakkaan lasersäteen avulla vauhtiin pienen kännykän kokoisia avaruusaluksia, joiden sisällä voisi matkustaa myös sitkeitä eliöitä maasta.

Laserin avulla alus voisi matkata hurjalla vauhdilla, joka olisi viidesosa valon nopeudesta. Tälläkin vauhdilla aluksella kestäisi matkaan yli 20 vuotta.

Mutta mikäli eliöt kestäisivät jäätyneinä tähtienvälisen matkan, niin ne voitaisiin herättää lämmön avulla henkiin perille saavuttuaan, jotta niiden toimintaa voitaisiin tutkia kameroiden ja sensorien avulla.

Sukkulamadot ja karhukaiset kestävät jäätyneinä pitkiäkin aikoja, jonka jälkeenne ovat jatkaneet lämpimässä toimintaansa kuin mitään ei olisi tapahtunut, joten siinä mielessä ajatus on täysin mahdollinen.

Nasa on rahoittamassa projektia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.