Mainos

Nanso neuvottelee 70 hengen irtisanomisesta

Trikootuotteita valmistava Nanso Oy neuvottelee henkilöstön vähentämisestä ja tuotannon uudelleen järjestämisestä. Toimitusjohtaja Pertti Lahervuoren mukaan henkilöstön vähennystarve on enimmillään noin 70 henkeä. Yhtiön palveluksessa on Suomessa noin 600 henkilöä. Meneillään olevat yt-neuvottelut päättyvät elokuussa.

Nanson pääkonttori on Nokialla ja tuotantolaitoksia on eri puolilla Suomea. Nyt meneillään olevissa yt-neuvotteluissa merkittävin yksittäinen kohde on Toijalassa toimiva ompelimo, jossa työskentelee runsaat 40 työntekijää. Ompelimo todennäköisesti lopetetaan. Tarve tuotannon uudelleen järjestämiseen johtuu osin viime vuonna tehdystä yritysjärjestelystä, jossa Nanso ja Finnwear yhdistivät trikooliiketoimintonsa. Nansolle siirtyivät järjestelyssä mm. tuotemerkit Finnwear, Black Horse ja Hyvon. Yritysjärjestelyllä tavoiteltiin synergiaetuja.

Järjestelyn tuloksena syntyneessä uudessa Nansossa etuja on hankittu mm. karsimalla päällekkäisiä toimintoja. Tampereelle on lisäksi perustettu uusi leikkaamo, johon on yhdistetty kahden leikkaamon tuotanto. Toimintojen yhteensovittaminen jatkuu edelleen. Toimitusjohtaja Lahervuori uskoo, että yritysjärjestelystä aiheutuneet muutokset saadaan loppuun syksyyn mennessä. -Sitten on isot asiat tehty, Lahervuori sanoo.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.