Nämä ovat yleisimmät virheet inssissä

Nämä ovat yleisimmät virheet inssissä 4:50
Katso videolta, millaisia ovat yleisimmät inssissä tehtävät virheet sekä millaisissa paikoissa tutkintojen vastaanottajat voivat testata helsinkiläisten ajokorttikokelaiden taitoja.

Hyppäsimme ammattilaisen kyytiin selvittämään, millaisia virheitä ajokorttia havittelevat tekevät inssissä eli ajokokeessa.

Inssistä selviää nykyisin ensimmäisellä yrityksellä keskimäärin kuusi kokelasta kymmenestä.

Ajovarman tutkintoesimies Markus Vanhalalla on kokemusta ajokokeista yli 10 vuoden ajalta. Vanhala ajatti Maikkarin Viiden jälkeen -ohjelman toimittajaa niin sanotuissa yleisissä hylkäyspaikoissa Helsingin Käpylässä ja näytti, missä ratkaiseva virhe saattaa tapahtua.

Moni saattaa pelätä, voiko tutkinnon vastaanottajan antamien ajo-ohjeiden laiminlyönti johtaa inssin hylkäämiseen. Vanhalan mukaan paikallistuntemusta ei kokelaalta edellytetä.

– Ajo-ohjeita voidaan jättää noudattamatta niin kauan kuin mennään liikennesääntöjen mukaan, hän toteaa.

Mitkä ovat tyypillisimmät mokat, joiden vuoksi ajokoe hylätään? Saako inssin aikana hyödyntää kuljettajaa avustavia järjestelmiä? Entä kuinka usein ajokokeen vastaanottaja joutuu puuttumaan peliin painamalla omaa jarrupoljintaan? Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta!

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat