Toimittaja ei tiennyt vastausta B-ajokortin teoriakokeen kysymykseen – tietäisitkö itse?

1:07
Toimittajalta meni ohi – osaisitko sinä vastata tähän ajokorttikokeen teoriakysymykseen? Marjo Immonen opastaa toimittaja Toni Immosta.

Traficomin asiantuntijan mukaan liikennemerkit ovat kokelailla pääsääntöisesti hyvin hallussa.

Tänä vuonna henkilöauton teoriakokeesta on päässyt ensimmäisellä kerralla läpi 59 prosenttia kokelaista. Ennen teoriaopetuksen muutosta, vuonna 2015 luku oli 71. Erityisasiantuntija Marjo Immonen Traficomista kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa syyksi teoriaosuuden muuttumisen.

– Teoriaopetus uudistettiin vuonna 2018, ja teorian osuus kutistettiin pieneksi. Asiakkaalla on vastuu. Pitää itse harjoitella, Immonen sanoo.

Ajokortin teoriakokeessa kokelaalle näytetään 50 kuvaa. Immonen sanoo, että kuvia ei kannata yrittää opetella etukäteen.

– Kukaan ei saa kokeeseen tulevia kuvia etukäteen, ei edes Viiden jälkeen -ohjelma, joten turha opetella kuvia ulkoa. Pitää ymmärtää, mikä sääntö on taustalla.

Pysäköintiin liittyvät kysymykset aiheuttavat eniten päänvaivaa teoriakokeessa.

– Pääsääntöisesti liikennemerkit ovat hyvin hallussa. Pysäköintimerkit ovat haastavimpia. Niihin laitetaan usein lisäkilpiä, ja niiden lukemiseen pitää käyttää aikaa, Immonen toteaa.

Mihin ajokorttikokeen teoriakysymykseen toimittaja Toni Immonen ei osannut vastata? Katso yllä olevalta videolta! 

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja