Nämä olivat vuonna 2022 syntyneiden suomalaislasten suosituimmat etunimet

Ethän anna lapselle tällaista nimeä – näitä seikkoja moni ei osaa ottaa huomioon 3:28
KATSO MYÖS: Ethän anna lapselle tällaista nimeä? Tietokirjailija Marianne Kiskola kertoo, mitä kannattaa ottaa huomioon lasta nimetessä.

Suosituimmat ensimmäiset etunimet vuonna 2022 suomenkielisillä lapsilla olivat Olivia ja Leo.

Digi- ja väestötietovirasto kertoo tiedotteessaan, että viime vuonna Suomessa syntyneiden lasten suosituimmat etunimet suomenkielisillä lapsilla olivat Olivia (276) ja Leo (376). Samat nimet olivat suosituimpia jo vonna 2021, Leo jo vuodesta 2019.

Olivian lisäksi suomenkielisten tyttöjen suosituimmat ensimmäiset etunimet olivat Aino, Aada, Lilja ja Eevi. Leon lisäksi poikien suosituimmat etunimet olivat Väinö, Eino, Oliver ja Elias. Järjestys on vaihdellut, mutta tämä on ollut kärkiviisikko jo vuodesta 2019.

Jos mukaan lasketaan myös toiset, kolmannet ja neljännet etunimet, tyttöjen viisi suosituinta nimeä olivat Aurora, Maria, Sofia, Olivia ja Emilia, poikien puolestaan Olavi, Juhani, Johannes, Mikael ja Oliver. Edellisvuoteen verrattuna kärkiviisikkojen järjestys on vaihdellut, mutta nimet ovat pysyneet samoina.

– Suosituimpien nimien listalla ei ole tapahtunut suuria muutoksia viime vuosina. Perinteiseksi miellettyjen nimien suosio jatkuu. Suosituimmat ensimmäiset etunimet ovat usein lyhyitä, kaksitavuisia, ja ääntämykseltään niitä voisi luonnehtia pehmeiksi. Joukossa on paljon perinteisiä nimiä, joita suurella todennäköisyydellä esiintyy vanhempien suvussa, esimerkiksi isovanhempien nimissä, toteaa erityisasiantuntija Noora Riskilä Digi- ja väestötietovirastosta tiedotteessa.

Ruotsinkielisten lasten suosituimmat nimet Saga ja Oliver

Viime vuoden suosituimmat ruotsinkielisten tyttöjen nimet olivat Saga, Ellen, Alva, Emma ja Stella. Ruotsinkielisten pooikien puolestaan Oliver, William, Liam, Anton ja Emil. Sagan sai nimekseen 29 tyttöä, Oliverin 33 poikaa.

Kaikista ennetuista etunimistä suosituimmat ruotsinkielisillä lapsilla olivat Maria ja Alexander.

Muunkielisten lasten suosituimmat nimet olivat Sofia, Maria, Olivia, Eva ja Emilia sekä Adam, Elias, Muhammad, Mark ja Leo.

Digi- ja väestötietovirasto muistuttaa tiedotteessaan, että lapselle voi antaa 1–4 etunimeä, ja nimen pitää vastata vakiintunutta nimikäytäntöä. Se ei saa aiheuttaa haittaa tai pahennusta tai olla etunimeksi soveltumaton.

Katso myös: Mikä on uusperheessä parasta?

Mikä uusperheessä elämisessä on parasta? 0:26
Suomen Uusperheiden liiton toiminnanjohtaja Kirsi Heikinheimo ja hallituksen puheenjohtaja Petri Rainio kertoivat Uutisaamussa, mikä on parasta uusperheessä elämisessä.

Lue myös:

    Uusimmat