Mainos

Nämä nousivat puheenaiheiksi maailmalla: Ryyppäjäisissä kuollut mies havahtui ruumishuoneella juomaan lisää vodkaa

Kovien ja usein ikävien uutisten rinnalla maailmalla tapahtuu paljon kummallisia ja koko kansaa puhuttavia sattumuksia. Toimittajamme eri puolilta maailmaa koostivat meille otteet siitä, mistä maailman kahvipöydissä vuoden aikana kuhistiin.

Vuosi 2015 on ollut Venäjällä täynnä suuria ja surullisia uutisia oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murhasta Syyrian sotaan ja synkkiin talousnäkymiin. 

MTV Uutisten kirjeenvaihtajan Iida Tikan mukaan tilanteen kurjistuessa venäläisille tuovat kuitenkin riemua selviytymistarinat, ja erikoisimmat puhuttavat laajalti mediassa. Selviytymistarinoista puhutuin taitaa olla Timur-vuohen ja Amur-tiikerin tarina. 
 
Marraskuussa primorskilainen eläintarha tarjosi Amurille poikkeavan lounaan: tiikeri on normaalisti saanut ateriakseen jäniksiä, mutta tällä kertaa tarjolla oli vuohi. Hiukan yllättäen Amur ei kuitenkaan halunnut syödä vuohea, vaan eläimet ystävystyivät. 

– Siitä eteenpäin koko Venäjä on seurannut ihastellen eläinten päiväkävelyjä Amurin aitauksessa, Tikka kertoo. 

Iida  kertoo, että venäläismedioissa huomiota vie jo uusi läheltä piti selviytymistarina, joka sekin on sattunut kaukaisella Primorskin alueella. Kesken ryyppäjäisten kuollut mies oli viety ambulanssilla suoraan ruumishuoneelle, missä mies oli tarkastuksen jälkeen laitettu jääkaappiin hautausta odottamaan. 

– Kuinka ollakaan hetken kuluttua tämä oletettu ruumis kuitenkin koputti jääkaapin oveen päästäkseen jatkamaan vodkan juontia. Juhlat taitavat siis jatkua ensikin vuonna, arvioi Moskovasta kirjeenvaihtajamme Iida Tikka.

Australiassa ykköshaitapaus päättyi onnellisesti

Tänä vuonna hait ovat olleet näkyvästi otsikoissa Australiassa, koska hyökkäyksiä on sattunut paljon, kaikkiaan yli 30 tapausta vuoden aikana. Vuoden ykköshaitapaus päättyi kuitenkin onnellisesti ja säilyy varmasti sankaritarinana pitkään australialaisten kahvipöydissä.

Toimittaja Minna Karkkola kertoo, että kaikki tapahtui Etelä-Afrikassa maailmanluokan surffikisoissa nimeltä J-Bay Open World Surf League. Kisat pidettiin Jeffreys Bayssä viime kesäkuussa. Koko tapahtumaketju kuvattiin televisioon ja sen voi edelleen katsoa netissä. Surffikilpailussa toisiaan vastaan kisasivat huippusurffari Mick Fanning ja sankaruuspisteitä keräsi myös maanmies ja niin ikään huippusurffari Julian Wilson

– Australialaiset ottivat toisistaan mittaa finaalissa, kun hai hyökkäsi Fanningin kimppuun ja pudotti tämän surffilaudalta. Fanning huusi ja potki ja sai ilmeisesti lyötyä haita selkään, Karkkola kertoo.  

Hän jatkaa, että kun kilpakumppani Wilson näki, mitä oli tapahtumassa, hän ei suinkaan paennut paikalta, vaan lähti sankarillisesti melomaan kohti Fanningia ja haita. Pelastuspartio ehti kuitenkin paikalle nopeasti ja Fanning saatiin turvaan. 

Karkkolan mukaan kisa keskeytettiin, Wilson ja Fanning jakoivat palkintorahat ja -pisteet.

– Tapahtumasta tuli maailmanluokan uutinen. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun hai hyökkää surffarin kimppuun kesken maailmanluokan kilpailun. Aluksi luultiin, että Fanningia olisi ahdistellut kaksi haita, mutta myohemmin arvioitiin, että luultavasti kyseessä oli alle 3,5-metrinen, nuori valkohai, Karkkola kuvaa.

Ranskassa presidentin listaus pukeutujana hymyilytti

Ranskassa on ollut hyvin surullinen uutisvuosi. Sitä ovat värittäneet Charlie Hebdo-hyökkäys, Alppien tuhoisa lentoturma sekä Pariisin iskut. Toimittaja Helena Liikanen Ranskasta kertoo, että vuoteen 2015 mahtui kuitenkin myös hauskoja, positiivisia uutisia, jotka puhuttivat kansaa.

– Tämän täytyy olla brittihuumoria, kommentoivat vitsiniekat Twitterissä kun selvisi, että Financial Times oli listannut Francois Hollanden yhdeksi maailman parhaiten pukeutuvista ihmisistä. Päämies oli napannut sijan kolmetoista, voittaen näin laulaja Justin Bieberin yhdellä pykälällä, Liikanen kertoo.
 
Liikasen mukaan sijoitus oli suuri yllätys. Presidentti Hollande oli tähän saakka tunnettu huonosti istuvista puvuntakeistaan ja lököttävistä housunlahkeistaan. 

– Erityiseksi tavaramerkiksi on noussut kravatti, joka tuppaa usein kiertymään vatsan yli vinosti oikealle. Hollanden kravattien kunniaksi on jopa perustettu erillinen nettisivusto, jossa julkisissa tilaisuuksissa pidettyjen kravattien eri asentoja on havainnollistettu muun muassa piirakkadiagrammein, Liikanen kertoo. 

Ranskassa päämiesten on toimittaja Helena Liikasen mukaan totuttu panostavan tyyliin. 

– Esimerkiksi Nicolas Sarkozy pukeutui Pradaan tai Nina Ricciin, Jacques Chirac ja Francois Mitterand taas luottivat pariisilaisräätäli Chiffonellin pukuihin.

The Financial Timesilta ei ollut jäänyt huomaamatta Hollanden presidenttikauden pukukömmähdyksiä. Liikasen mukaan tämän vuoden huippusijoitus tulikin lehden sanojen mukaan selkeästi kohentuneesta tyylistä, joka piti vuoden vaikeimpinakin hetkinä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.