Nämä meikkivinkit karistavat kasvoiltasi 10 vuotta! Kokeile rohkeasti uutta meikkityyliä

Oikealla meikkaustyylillä näytät todellakin vuosia ikäistäsi nuoremmalta.

Vuosia kertyy mittariin kuin huomaamatta. Kymmenen vuotta saattaa hujahtaa iloisesti ilman, että olet edes ajatellut meikkityyliäsi sen kummemmin.

Iän kertyessä kauneutta kannattaa korostaa erilaisilla konsteilla kuin alle kolmikymppisenä. Näillä vinkeillä karistat ihostasi ikääntymisen merkit, ja näytät joka arkipäivä raikkaalta ja pirteämmältä.

1. Suosi luonnollisia luomivärisävyjä


Hohtavat ja tummat luomivärit korostavat silmänympärysihon pieniä juonteita ja ryppyjä. Käytä sen sijaan silkkisiä mattaluomivärejä. Ne sulautuvat ihoosi ja häivyttävät juonteita silminnähtävästi. Levitä shampanjan tai persikan sävyistä kevyttä luomiväriä koko luomelle kirkastaaksesi katsetta. Vaalea sävy on nuorekkaan katseen salaisuus.

Jos luomesi ovat turvoksissa, käytä mieluummin astetta tummempaa luomiväriä, kuten ruskeanharmaata tai beigeä. Vaaleanruskeat sävyt lisäävät syvyyttä ja luonnollisuutta silmämeikkiisi.

2. Levitä huulille matan sijasta kiiltoa


Huulet ohenevat ja kuivuvat iän myötä. Tummat rajauskynät ja matta huulipuna korostavat huulien juonteita ja ohentavat niitä entisestään.

Vaihda turvallisen tuntuinen, tummanpunainen huulipunasi rohkeasti kiiltävämpään ja luonnollisempaan sävyyn. Voit laittaa pohjalle ohuelti vaaleaa huulipunaa, ja sivellä päälle raikasta huulikiiltoa. Kiilto saa huulesi näyttämään täyteläisemmiltä. Rajaa huulesi ennen punan laittamista vaalealla rajauskynällä, jotta väri ei karkaile huultesi reunoilta.

3. Huolehdi, että meikkisävysi ovat tasapainossa keskenään

Liiallinen värien käyttö ei koskaan näytä hyvältä meikissä. Vältä käyttämästä samaan aikaan punaista huulipunaa, tummaa luomiväriä ja kirkasta poskipunaa.

Neutralisoi meikkisi lisäämällä väriä vain yhteen osa-alueeseen kasvoistasi. Jos käytät mielelläsi kirkasta huulipunaa, vältä tummanpuhuvaa silmämeikkiä. Jos taas korostat mielelläsi poskiasi ja silmiäsi, käytä huulilla korkeintaan läpinäkyvää kiiltoa.

4. Herätä ihosi eloon

Kasvomeikki on kenties vaikein osa meikkiä. Liian kakkumainen ja peittävä meikkipohja korostaa ryppyjä ja juonteita, mutta toisaalta liian kevyt meikki saa ihon näyttämään väsyneeltä.

Levitä ihollesi aina kosteusvoidetta ennen meikkaamista. Kosteus saa meikin levittäytymään ihollesi sujuvammin. Ideaalitilanteessa meikki saa oman ihosi loistamaan, eikä se peitä ihosi sävyjä alleen. Kirkkaimman tuloksen aikaansaamiseksi käytä kostutettua meikkisientä tai synteettistä meikkivoidesivellintä sormiesi sijaan. Meikkivoiteen levittämisen jälkeen lisää enemmän peittoa vaativiin kohtiin peitevoidetta.

Älä käytä keltaisuuteen taittuvaa peitevoidetta mustien silmänalusten peittämiseen. Keltasävyinen peitevoide saa ihosi näyttämään harmahtavalta.

5. Avaa silmäsi oikeanlaisella rajauksella

Tiedäthän, miltä näytät juuri herättyäsi? Tätä lookia haluat varmasti välttää viimeiseen asti. Moni ajattelee, että mahdollisimman meikittömät silmät näyttävät raikkaalta ja nuorekkaalta. Parikymppisellä "alaston" meikkityyli voi toimia, mutta kun ikää alkaa olla mittarissa hieman enemmän, näyttävät silmät väsyneiltä ilman rajausta ja ripsiväriä. Toisaalta liian paksu ja tumma rajaus väsyneissä silmissä ei myöskään toimi.

Rajauskynä saa silmät näyttämään suuremmilta ja avoimemmilta. Toisaalta pikimusta rajaus ja runsas maskara voivat tehdä katseesta rajun. Kokeile pehmeän ruskean tai mustanruskean sävyistä rajausta. Saat hyvän tuloksen aikaiseksi puuterimaisella rajauksella. Levitä rajaus ohuen siveltimen avulla ihan ripsirajaan kiinni. Pyri täyttämään jokainen ripsenväli rajauksella siten, että rajaukseen ei jää yhtään aukkoja.

Ripsien taivutus on myös ehdoton osa nuorekasta meikkiä. Taivutetut ripset tekevät katseestasi huomattavasti valoisamman. Ota ripsientaivutuksesta erottamaton osa aamurutiinejasi.


Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat