Mainos

Nämä Idols-tähdet ylivoimaisia levymyynnissä

Neljältä aiemmalta Idols-kaudelta on Suomen musiikkitaivaalle ponnistanut lukuisa tähtiä. Kaksi heistä on kuitenkin ylivoimaisia levymyynnissä muihin verrattuna.

Anna Abreu ja Antti Tuisku. Vaikka kummatkaan eivät voittaneet omaa kisaansa, vaan jäivät kisassa toiseksi ja kolmanneksi, ovat he menestyneet musiikkiuralla kaikista Idols-kisasta lähteneistä parhaiten.

Pidemmän korren levymyynnissä vetää Antti Tuisku, jonka tuhkimotarina alkoi vuonna 2004. Ensimmäinen -albumista alkanut menestystarina on tähän päivään mennessä myynyt yli 220 000 albumia. Tiukasti kintereillä tulee Anna Abreu, joka laskeutui musiikkitaivaan tähdistöön kolme vuotta Anttia myöhemmin. Taskuvenuksen albumeita on myyty tähän päivään mennessä reilut 170 000 kappaletta.

Kolmannelle sijalle kiirii tuorein Idols-tähti Anna Puu, eli Anna Puustjärvi. Annan huikea menestystarina sai alkunsa vuonna 2008, kun hän tuli Idols-kisassa toiseksi Koop Arposen jälkeen. Annan Anna Puu -niminen albumi räjäytti potin ja myi vuonna 2009 huikeat 77 904 kappaletta. Viime vuonna julkaistu Sahara-albumi jatkui samaa linjaa ja myi hienosti lähes 30 000 kappaletta.

Kaikkien aikojen ensimmäisen Idolsin voittanut Hanna Pakarinen ei pääse levymyynneissä lähellekään Antin ja Annan menestystä. Hanna on myynyt kolmea albumiaan yhteensä noin 85 000 kappaletta. Samoissa myyntiluvuissa liikkuu myös kolmannen kauden voittaja Ari Koivunen, jonka kahta debyyttialbumia on myyty reilut 86 000 kappaletta.

Toisen Idolsin voittanut Ilkka Jääskeläinen jäi lyhyeksi tähdenlennoksi, eikä Vuosisadan rakkaustarina -albumi ylittänyt edes kultalevyrajaa. Kisassa toiseksi tullut Katri Ylander on menestynyt musiikkiuralla paremmin ja naisen kahta albumia on myyty yli 43 000 kappaletta.

Tuorein Idols-voittaja Koop Arponen on ehtinyt jo julkaista kaksi albumia. Ensimmäinen New Town -albumi ylitti kultalevyrajan yli 20 000 albumin myynnillä, mutta toinen albumi ei ollut edeltäjänsä kaltainen menestys. Samasta kisasta ponnistanut Pete Parkkonen myi esikoisalbumiaan enemmän kuin Koop, yhteensä yli 24 000 kappaletta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja