Nämä asiat yhdistävät ihmisiä, jotka viihtyvät yksin

Jos yksin viihtyvät tuntuvat sinusta vähintäänkin oudolta porukalta, nämä kohdat kannattaa lukea läpi. 

Kun joku ihminen omaa hyvin pienen ystäväpiirin eikä pistä pahakseen yksinoloa, häntä pidetään usein yksinäisenä, kenties myös hieman surullisena ja masentuneena. Todellisuus voi kuitenkin olla täysin päinvastainen. 

Seuraavat kuusi asiaa yhdistävät näitä ihmisiä, jotka ovat parhaimmillaan oman itsensä seurassa.

1. He omaavat vahvat rajat

Yksin viihtyvät omaavat usein terveet ja vahvat rajat; he hyväksyvät itsensä ja tietävät olevansa vastuussa omasta onnestaan. Tämän vuoksi he kunnioittavat myös toisten rajoja, mikä tekee yksikseen viihtyvistä ihmisistä todella mahtavia ystäviä. He eivät hypi toisten jaloille, vaan antavat kaikkien olla juuri sellaisia kuin he ovat.

2. Ovat uskollisia ystäviä

Toisin kuin ne, jotka viihtyvät mielellään valokeilassa, yksin viihtyvät eivät kaipaa huomiota. Asiat kuitenkin muuttuvat silloin, kun nämä ihmiset löytävät rinnalleen henkilön, jonka kanssa he haluavat aidosti ystävystyä. Yksin viihtyvästä kuoriutuu oikean ihmisen seurassa usein paras ja uskollisin ystävä, jota maa päällään kantaa. 

3. He katsovat maailmaa avoimin mielin

Se, että yksin viihtyvät nauttivat omasta seurastaan, ei automaattisesti tarkoita sitä, että he olisivat sulkeutuneita tai ahdasmielisiä. Toisin kuin monet luulevat, yksin viihtyviä yhdistää usein seikkailunhalu sekä avoin suhtautuminen elämää ja uusia kokemuksia kohtaan.

Vaikka nämä henkilöt rakastavatkin uusia ja jännittäviä asioita, he tarvitsevat vastapainoksi omaa aikaa, jonka aikana he voivat koota ajatuksiaan ja kokemuksiaan rauhassa yhteen.

4. Hyvä stressinsietokyky 

Kun vastoinkäyminen tai haaste tulee yksin viihtyvän tielle, hän ei mene paniikkiin tai juokse karkuun. Nämä henkilöt ovat usein vahvoja yksilöitä, joiden hyvä itsetuntemus auttaa heitä suoriutumaan tilanteesta kuin tilanteesta. Nämä henkilöt eivät ole immuuneja stressille tai ahdistukselle, mutta he tietävät hyvin, millä keinoin näistä tunteista on mahdollista päästä eroon. 

5. Hallitsevat ja ymmärtävät tunteita 

Samaan aikaan, kun monet ihmiset pelkäävät omia tunteitaan, yksin viihtyvät osaavat käsitellä ja ovat hyvinkin tietoisia omista tunteistaan. Vaikka nämä henkilöt saattavat joskus tuntea masentuneisuutta, he tietävät hyvin keinot, joilla näistä tunteista on mahdollista päästä yli. Omien tunteiden ja niiden hallitseminen auttaa myös ymmärtämään ympärillä olevia ihmisiä.

He tietävät hyvin sen, ettei kukaan meistä ole täydellinen, vaan meissä jokaisessa on omat vikamme ja epätäydellisyytemme.

6. Ymmärtävät ajan arvon

Yksi erittäin tärkeä asia yksin viihtyvälle on aika. He eivät ole koskaan myöhässä, eivätkä he koskaan haaskaa kenenkään aikaa tai anna heidän tuhlata omaansa. Tämä on asia, josta monen kannattaisi ottaa oppia yksin viihtyvältä.

Lähde: Providr

***

​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja