Nam, tätä kesän herkkua odotetaan eniten

Arjan leivontanurkan tuoreessa kyselyssä tiedusteltiin lukijoilta, mitä kesän herkkua he odottavat eniten.

Kyselyyn ehti vastata lähes 300 herkkusuuta ja äänestyksen tulos oli selkeä: yli 45 prosenttia vastaajista kertoi odottavansa eniten suussa sulavaa ja makeaa mansikkakakkua.

– Mansikkakakku kuuluu kesän juhliin ehdottomasti. Kesän ensimmäiset mansikat kermavaahdon kera maistuvat taivaallisilta, kuvaili nimimerkki Krisse.

– Suoraan pellolta itse poimitut mehevät mansikat ja kuohkea kermavaahto kruunaavat kesäisen päivän, unelmoi puolestaan nimimerkki summer.

Toiseksi eniten ääniä keräsi lähes yhtä maistuva suomalainen herkku. Yli 22 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että kesän ykkösherkku on mustikkapiirakka.

– Mustikkapiirakka on vaan niin hyvä! Täytekakkua tarjotaan läpi vuoden, kinuskisena, hedelmätäytteellä tai perus mansikka-kermaversiona, mutta mustikkapiirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera, se kuuluu kesän herkkuihin, totesi nimimerkki Heidi.

Raparperipiirakka nappasi kyselyssä lähes 17 prosentin äänisaaliin. Yli 11 prosenttia vastaajista kertoi puolestaan odottavansa perinteisiä lettuja.

– Juhannusilta ja nuotiolla paistetut letut, siinä on suomalainen kesä täydellisimmillään, fiilisteli ninimerkki nekku.

Arjan suussa sulavat mansikkareseptit:

Muista osallistua uuteen kyselyyn! Tällä kertaa tiedustelemme lukijoiden leivontaniksejä. Vastaa kyselyyn ja paljasta omasi!

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja