Näkökulma: Turha syyttää yhtä miestä – myös Ferrari ja Mercedes tekivät itsestään pellejä Monzassa

Kaikki tallit osallistuivat Italian GP:n naurettavaan aika-ajonäytökseen, joten Nico Hülkenbergin yksilöiminen on turhaa hurskastelua, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Monzan radalla nähtiin lauantaina tapahtumia, joita osattiin odottaa, mutta niissä mentiin odottamattoman pitkälle. 

Vetoavun hyötyä oli korostettu aika-ajon alla, mikä johti päätösosion lopussa siihen, ettei yksikään kuski halunnut vetää letkaa. Kuljettajat lähetettiin varikolta matkaan erittäin myöhään, ja kun radalla hidasteltiin, ainoastaan McLarenin Carlos Sainz pääsi ajamaan nopean kierroksen. 

Tuomaristo nuhteli aika-ajon jälkeen erityisesti Sainzia, Renault'n Nico Hülkenbergiä ja Racing Pointin Lance Strollia tarpeettomasta matelemisesta. Kolmikko sai varoitukset. 

Tosiasia on se, että kuka tahansa olisi voinut lähteä radalle aiemmin ja tehdä kierroksen, mutta kaikki pelkäsivät yhtä lailla vetomiehen roolia. Tästä huolimatta esimerkiksi Mercedeksen tallipomo Toto Wolff nosti erikseen esiin Hülkenbergin roolin. 

Saksalainen yritti välttää kärkipaikan päätösosion toisissa vedoissa ajamalla lämmittelykierroksen ensimmäisen mutkan pitkäksi. Kaikki kuitenkin odottelivat Hülkenbergin paluuta radalle. 

– Se, että ajaa noin vain ensimmäisen mutkan läpi – tuo on ihan juniorimaista touhua. Ja sen jälkeen kaikki näyttivät ihan idiooteilta, Wolff latasi

Wolff oli oikeassa kommenttinsa loppuosassa. Kaikki näyttivät idiooteilta. 

Juttu jatkuu videon alla. 


Itävaltalaispomo unohti lausunnossaan muun muassa sen, että Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas pysähtyivät yllättäen varikon portille päätösosion avausvedoissaan lähdettyään ensimmäisinä liikkeelle pilttuista. Näin he pakottivat takana tulleet Ferrarit edelleen. Tässä oli kuitenkin potentiaalisen pattitilanteen ainekset – entä jos Ferrarit olisivat tehneet samoin? Koko porukka olisi seisonut varikon porteilla kuin jäätelönsä hiekkaan pudottaneet pikkupojat. 

Ja hetkeä myöhemmin nähtiin Ferrarin Sebastian Vettelin peliliike. Vettel ajoi lämmittelykierroksen avausmutkan pitkäksi (video yllä), mutta muut katsoivat bluffin, eivätkä ohittaneet saksalaistähteä. 

Ainoa ero Vettelin ja Hülkenbergin temppujen välillä oli, että Vettel peitti pelleilynsä paremmin. Yhtä lailla "juniorimaista touhua", kuten Wolff sen summasi. 


Lue myös:

    Uusimmat