Aika-ajojen farssi tutkittu: F1-tuomaristo löysi kolme syyllistä

Italian GP:n tuomaristo jakoi kolme huomautusta lauantain aika-ajojen loppuhetkien sekoilusta

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Aika-ajojen päätösosion viimeiset yritykset menivät pipariksi, kun kuljettajat välttelivät viimeiseen asti letkan vetäjän paikkaa.

Kaikki halusivat vetoapua edessä ajavilta kuljettajilta Monzan pitkille suorille, mikä johti lopulta siihen, että ainoastaan McLarenin Carlos Sainz ehti aloittaa nopean kierroksensa ennen ruutulipun heilumista. 

Hidastelua tapahtui kautta linjan, mutta kisatuomariston mielestä Sainz, Renault'n Nico Hülkenberg ja Racing Pointin Lance Stroll olivat suurimmat syypäät. 

Kolmikon toimia tutkittiin, ja päätöksenä oli lopulta antaa huomautus kaikille. Tuomariston perustelut olivat Hülkenbergin, Sainzin ja Strollin kohdalla identtiset. 

– Kuljettaja kertoi, että hän ajoi tarpeettoman hitaasti, koska hän halusi saada vetoapua aika-ajokierrokselleen. Kuljettaja painotti sitä, että hänen mielestään myös muut ajoivat hitaasti. Tästä huolimatta tuomariston mielestä juuri kyseisellä kuljettajalla oli suuri vastuu siinä, että autot pakkautuivat aika-ajojen päätösosion ratkaisuhetkillä, tuomariston päätöksessä todettiin. 

Tuomaristo tutki myös Ferrarin Sebastian Vettelin aikakierrosta. Saksalaisen epäiltiin ajaneen täysin ratarajojen ulkopuolella nopeimmalla kierroksellaan, mutta Vetteliä ei rangaistu, koska tuomaristo ei voinut olla täysin varma rikkeestä. 


Juttua päivitetty klo 9.04: Leclerc ei ehtinyt aikakierroksella, vaan ainoastaan Sainz. 

Lue myös:

    Uusimmat