F1-pomoilta kovaa tekstiä Monzan aika-ajojen farssista – ”Kaikki näyttivät ihan idiooteilta”

Italian GP:n aika-ajot saivat sangen ruman käänteen, kun kolmannen osion lopusta tuli melkoinen sirkusnäytös. Kukaan radalle lähteneistä kuljettajista ei halunnut johtaa joukkoja. Tästä seurasi sekasotku, jossa suurin osa kuljettajista ei ehtinyt enää nopealle kierrokselle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kaikki tapahtui sen jälkeen, kun Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli aiheuttanut punaiset liput ulosajollaan. Aivan kolmannen session lopussa eri kuljettajat odottivat pitkään radalle lähtöä. Lopulta Renaultin Nico Hülkenberg avasi pelin, saadessaan pitkän letkan taaksensa.

Hülkenberg veti kuitenkin ensimmäisen mutkan suoraksi. Muut kuskit odottelivat rauhassa, että Hülkenberg palaa takaisin radalle. Vielä tämän jälkeen hidastelu jatkui, mikä johti siihen, että vain Ferrarin Charles Leclerc ja McLarenin Carlos Sainz ehtivät nopealle kierrokselle.

Koko selkkaus ei miellyttänyt F1-sarjan eri tallien pomoja, Mercedeksen Toto Wolffia ja Red Bullin Christian Horneria.

– Onko kukaan nähnyt mitään tuollaista aiemmin? Ei tuollaista voi sattua edes missään junioriformuloissa, Mercedeksen tallipäällikkö Wolff hämmästeli Motorsport-Weekin mukaan.

Wolffin mukaan sekasotkun syypää oli Renault-kuski Hülkenberg.

– Se, että ajaa noin vain ensimmäisen mutkan läpi – tuo on ihan juniorimaista touhua. Ja sen jälkeen kaikki näyttivät ihan idiooteilta.

– Niin Hülkenberg, joka ajoi mutkan suoraksi, kuin myös muut, jotka pudottivat vauhtinsa. Ei tuo ole minkäänarvoista.

Lue myös:

    Uusimmat