"Hän saattaa pelata pelejä" – aika-ajofiaskon juonittelut julki, Lewis Hamiltonilta ilkeää vihjailua Ferrarista

F1-tallien tiimiradiot kävivät kuumana, kun Italian GP:n aika-ajot lähestyivät loppuaan lauantaina. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Aika-ajot saivat naurettavan päätöksen, kun muilta vetoapua kytänneet kuljettajat matelivat lämmittelykierroksella sillä seurauksella, että ainoastaan McLarenin Carlos Sainz ehti nopealle kierrokselle. 

Racefans.net-sivusto on purkanut tiimiradiokeskustelut kaikkien mukana olleiden kuskien osalta. Renault-tallin Nico Hülkenberg oli monien mielestä pahin hidastelija. Hän joutui ensimmäisenä radalle, ja yritti pakottaa muita edelleen ajamalla lämmittelykierroksen avausmutkan pitkäksi.  

– Nico, muista suunnitelma, ole kiltti, muista suunnitelma, kisainsinööri totesi kuskin poistuttua varikolta, mikä viittaa siihen, että mutkan ajaminen pitkäksi oli suunniteltua.

Lopulta muutama kuljettaja ohitti Hülkenbergin lämmittelykierroksella, eikä saksalainenkaan ehtinyt aloittaa aikakierrostaan. 

– Tämä oli hullua. Vaarallista, Hülkenberg summasi radiossa.  

Racing Pointin Lance Stroll lähti radalle Hülkenbergin perään. 

– Seuraa Hülkenbergiä, hän saattaa pelata pelejä. Hän ei halua vetää sinua perässään, Strollille kerrottiin. 

Ja saksalainen pelasi peliä ajamalla avausmutkan suoraksi. 

– Älä ohita Hülkenbergiä! Strollia ohjeistettiin. 

Ferrarin Sebastian Vettel ja Charles Leclerc saivat muiden kuskien tapaan ohjeistuksia kiristää vauhtia, kun tiimit huomasivat, että aika on vääjäämättä loppumassa. Leclercin osalta lopun lässähdys ei haitannut, sillä hän sai pitää avausvedolla ajamansa paalupaikan.

Mercedeksen Lewis Hamilton vihjailikin tylysti Ferrarin suuntaan, kun hänelle selvisi, että nopeat kierrokset vesittyivät. 

– He pitivät meidät takanaan, jotta emme saa kierroksia, Hamilton aloitti ilmeisesti yleisellä huomiolla koko joukosta. 

– Tuo on mielenkiintoinen taktiikka paalupaikan säilyttämiseksi. Tuossahan ei ole pakko saada kierrosta aikaan, toiseen ruutuun ajanut Hamilton lisäsi viitaten Leclercin ykkösaikaan. 

Toinen Mercedes-kuski Valtteri Bottas pysyi hiljaa ratkaisuhetkillä ja kuunteli vain kisainsinöörinsä ohjeita. Kolmanteen ruutuun kaasutellut suomalainen antoi näkemyksensä tapahtumista C Morelle aika-ajojen jälkeen (video alla).   


Lue myös:

    Uusimmat