Näkökulma: Miksi HJK:n kohuhankinta ei ole vakuuttanut?

HJK:hon kesken kauden siirtyneen Petteri Forsellin hehkuttaminen meni monilla jo alkumetreillä överiksi, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen.

Valtaosa kotimaisista tiedotusvälineistä halusi muovata  Forsellista välittömästi jonkinlaisen sateentekijän, kun helsinkiläisseura ilmoitti hankkineensa 28-vuotiaan Huuhkajien pelaajan Puolan kentiltä. Löysätempoisessa liigaottelussa FC Lahtea vastaan Forsell olikin heti elementissään: piilokärki teki maalin ja syötti kaksi osumaa. Valtaosa maallikoista sekosi siitä vielä lisää - sittenkin hieman turhaan.

Kokkolan Palloveikkojen kasvatti on pelannut Klubin riveissä paikoitellen kelvollisesti, mutta hänen pelilliset kehityskohteensa ovat edelleen ilmeiset. Forsell pakottaa peliä ajoittain liikaa pallollisena, kun sitä pitäisi päinvastoin rauhoittaa ja rytmittää.

Hän pyrkii antamaan vastustajien viimeisen linjan murtavia syöttöjä aivan liian usein sellaisista paikoista, joista se ei ole järkevää. Eritoten HJK:n pallonhallintaan korostuvassa pelitavassa se on ollut isohko miinus. Viime ottelun hän joutuikin aloittamaan penkiltä.

Pelikurin lisäksi Forsellilla riittää kohennettavaa muun muassa puolustustyöskentelyssä ja liikkumisessa. Eikä nyt pidä ymmärtää väärin: hän on yhä viihdyttävä pelaaja ja todella taitava syöttäjä, jolla on painava laukaus, mutta toisaalta on turha ihmetellä, miksi ottajia Puolan liigaa kovemmista karkeloista ei ole löytynyt. Kansainvälisellä huipulla kilpailu on armotonta - eikä suuria, päivänselviä puutteita saisi olla.

Lue myös:

    Uusimmat