Näkökulma: Teemu Pukki teki kesällä oikean ratkaisun – ja lunasti odotukset heti

Suomalainen huippuhyökkääjä Teemu Pukki näytti välittömästi kuuluvansa Valioliiga-tasolle, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen.

Norwichin tähtipelaajan Teemu Pukin huipputehokkaan viime kauden jälkeen Englannin Mestaruussarjassa monet tuskin enää epäilivät, riittääkö Pukin taso maan korkeimmalla tasolla. Eilen hyökkääjä antoi vakuuttavan vastauksen: peliesitys Liverpoolia vastaan oli kauttaaltaan mainio.

Kotkalaislähtöinen 29-vuotias kärkipelaaja väläytteli osaamistaan jo avausjaksolla – ollen ajoittain vaarallinen. Toisella jaksolla hän viimeisteli tyylillä vieraiden ainokaisen.

Pukki on nykyään aiempaa kokonaisvaltaisempi uhka vastustajille. Hän löytää liikkeillään tyhjät tilat puolustuksien ytimestä, minkä lisäksi hän kykenee linkittämään syötöillään joukkueensa pelaamista murtautumisvaiheessa. Maalihuumassa jotkut ovat tyystin unohtaneet, että mies on myös pätevä syöttämään – siitä todistuksena viime kauden hulppeat kymmenen maalisyöttöä.

Kanarialintujen pelitapa tukee ideaalilla tavalla Pukin pelillisiä vahvuuksia. Huuhkajien avainpelaaja teki kesällä fiksun peliliikkeen solmimalla jatkosopimuksen seurajoukkueensa kanssa. Hän on nyt sellaisessa paikassa, jossa hän voi iskeä vähintään kymmenen osumaa Valioliigassa. 

Lue myös:

    Uusimmat