Näkökulma: Arviot uusiksi – kymmenen osumaa paperia Teemu Pukille

Kirjoitin ennen kauden alkua uskovani Norwichin tähtihyökkääjän Teemu Pukin yltävän kymmeneen osumaan Valioliigassa – arvioni saattoi mennä alakanttiin, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen.

Neljä maalia kahteen liigaotteluun sarjanousijan riveissä. Suorastaan satumainen alku maailman kovimmassa jalkapallosarjassa. Suomalaiset urheiluihmiset hehkuttavat nyt laajalti sosiaalisessa mediassa Pukkia. Syystäkin.

Nyt puhutaan jo siitä, olisiko Huuhkajien ykköstähti on oiva kandidaatti Vuoden urheilijaksi? Kyllä olisi. Newcastlen kauhuna tänään toiminut Pukki pelasi monella tapaa jopa sensaatiomaisen ottelun Carrow Roadilla kotiyleisönsä edessä. Esitys oli mykistävä.

LUE MYÖS: Teemu Pukki pääsi kovaan joukkoon – vain kolme muuta pelaajaa yltänyt samaan saavutukseen Valioliigassa

29-vuotias KTP:n kasvatti oli jälleen alati vaarallinen ja pisti paikan tullen kuin ampiainen. Kaikesta Pukin tekemisestä huokuu tälläkin hetkellä peli-ilo – ja olemuksesta näkyy, että mies on fyysisesti elämänsä kunnossa. Saksalaisluotsi Daniel Farken pelitapa toimii kuin nakutettu suomalaisen hyökkääjän vahvuuksia ajatellen. Sitä asiaa ei voi vähätellä.

Nykyään entistä vahvemman työmoraalin omaava kärkipelaaja prässää fiksusti ja osallistuu pallolliseen peliin aktiivisesti. Selkeän pelillisen rakenteen vuoksi Pukki jaksaa odottaa kärsivällisesti tilaisuuksiaan. Hän liikkuu hyökätessä oikeilla alueilla – tietäen, että pelikaverit luottavat häneen – ja tarjoilu pelaa.

Lue myös:

    Uusimmat