Kommentti: HJK:n uuden tähden ympärillä kysymysmerkki

HJK:n riveissä kaudella 2014 Eurooppa-liigassa säväyttänyt Anthony Annan on kovan luokan vahvistus viime kauden pronssiryhmälle, mutta riittääkö ghanalaisen motivaatio liigaotteluissa?

29-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja on eittämättä kivikova palanen Klubin keskisektorille. Ghanan A-maajoukkueessa 65 ottelua urallaan pelannut pallovarma Annan tuo HJK:n keskialueelle kaivattua tilannekovuutta ja pelintekovoimaa. Viime kaudellakin rutinoitunut ja teräväliikkeinen peluri esiintyi edukseen Norjan pääsarjassa Stabaekissa. Mutta Annanin kohdalle on pakko piirtää myös yksi kysymysmerkki.

On kiintoisaa nähdä, miten Annan syttyy tällä kertaa arkisiin liigapeleihin, joissa tempo ja tunnelma ovat huomattavasti vaisumpia kuin euro-otteluissa. Lisäksi on alleviivattava, että liigaotteluita pelataan hengästyttävän tiheään tahtiin - etenkin kevään aikana.

Viime visiitillä liigaotteluissa nähtiinkin lähinnä itseään säästelevä ulkomaalaisvahvistus, jonka ajatukset olivat muualla. Toivottavasti Annan on tällä kertaa täysillä mukana kaikissa otteluissa eikä sorru enää välinpitämättömään surffailuun. Toisaalta muistan toki tarkasti senkin, että Annan oli tärkeissä kansainvälisissä taistoissa helsinkiläisryhmälle merkittävä palanen, joka liimasi HJK-paketin tiiviiksi muodoksi ja rauhoitti jo pelkällä olemuksellaan joukkueensa pallollista pelaamista.

Hänen peruspelaamisen taso on äärimmäisen korkealuokkaista.

Seuratkaa ja ihastelkaa, miten kevyesti Annan liikkuu ja rytmittää peliä. Seuratkaa lisäksi, miten terhakasti hän puolustaa aluettaan ja prässää pallollista pelaajaa aggressiivisesti aina tilanteen tullen.

Lue myös:

    Uusimmat