Näkökulma: Liverpoolia ei oma arpaonni kiinnosta – tärkeintä on, että Manchester City saa vaikean vastustajan

Mestarien liigan puolivälieräparit arvotaan perjantaina iltapäivällä. Keskiviikkona jatkoon edennyt Liverpool on omaa arpaonneaan kiinnostuneempi Manchester Cityn vastustajasta, kirjoittaa MTV Urheilun Anssi Shemeikka.

Mestarien liigan puolivälierissä pelaa neljä englantilaista joukkuetta ensimmäisen kerran sitten vuoden 2009. Niistä kaksi, Manchester City ja Liverpool, käyvät keskenään sielua ja ruumista kuluttavaa taistelua Valioliigan mestaruudesta.

City haluaa voittaa 2010-luvun neljännen mestaruutensa, mutta Liverpoolin nälkä kotimaan mestaruudelle on suorastaan häiriintynyt.

Pep Guardiolan ja Cityn omistajien prioriteettijärjestyksen voisi kuvitella olevan päinvastainen. City on kasvanut organisaationa ja jalkapallojoukkueena jättiläiseksi, jonka uskottavuus kilpailussa Barcelonaa, Real Madridia ja Juventusta vastaan määritellään euromenestyksellä.

Liverpoolin egyptiläistähti Mohamed Salahmyönsi, että Mestarien liigan voitto on hänelle unelmista isoin, mutta kaupungin ja seuran tähtäimen jyvän keskellä on Valioliiga.

Liverpool oli keskiviikkona Bayernia vastaan hyvä, mutta sitäkin enemmän kysymys oli Bayernin passiivisuudesta. Jürgen Klopp ja muu Pool-leiri ei olisi menettänyt putoamisesta yöuniaan.

Viimeksi keväällä 1990 Valioliigan voittaneen Liverpoolin toimistolla aloitettiin Bayern-voiton jälkeinen päivä pohtimalla, mikä on tehokkain ja taloudellisin tapa käydä kahden rintaman sotaa?

Faktat ovat, kuten Salah aiemmin viitatussa haastattelussa sanoo, että Liverpoolin on Valioliigan voittamiseksi lyötävä kaikki eteen tulevat ja toivottava Manchester Cityn kompastuvan kerran.

Itselleen suotuisinta mahdollista vastustajaa enemmän Liverpool toivookin Mestarien liigan puolivälierissä Citylle maksimaalista matkarasitusta ja kahta kuluttavaa osaottelua.

Jos arvontapallot perjantaina Sveitsissä pyörähtävät Liverpool-fanin rukousten mukaan, Manchester City lähtee puristamaan kaiken irti itsestään Camp Noulle tai Cristiano Ronaldon kiehuvaksi keittämään Torinoon.

Anfieldillä puolestaan vieraaksi toivotaan rakasta Manchester Unitedia tai Valioliigan kuntopuntarin sijalla 17 olevaa Tottenhamia. Jos onni näin olisi Kloppin miehistölle myötä, sota molemmilla rintamilla olisi voitettavissa.

Kaikki Eurooppa-liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat