Näkökulma: Jokeripomojen poterossa haisee tunkkaiselta – tulkaa pois sieltä

Jokerien KHL-kausi tyssäsi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, mutta se on vain sivujuonne kokonaisuudessa, jossa haisee vanhanaikainen mädännäisyys. MTV Urheilun Marko Leppänen kertoo kantansa Jokerien johtohenkilöiden piileskelystä. 

Kehuin joskus NHL:ssä pelannutta Joni Pitkästä siitä, että hänet saa haastatteluihin hyvin kiinni. 

– Vastaan, kun puhelin soi, Pitkänen vastasi leveällä oulunmurteellaan. 

Niinhän se menee, ihannemaailmassa. 

Päinvastainen esimerkki löytyy Jokerien KHL-seuran johdosta. He vastaavat samalla todennäköisyydellä kuin 1984 lakkautettu lankapuhelinnumero tai purettu puhelinkioski. 

***

Sain kunnian haastatella Jokerien uutta toimitusjohtajaa Eveliina Mikkolaa kasvotusten kesällä 2019, joten voin todistaa, että hän on olemassaoleva ihminen – oikein mukava ja pirteä sellainen. 

Tulohaastattelujen jälkeen hän kaivautui julkisuudelta suojaan poteroon, johon julkisuuskarhun raateleva kämmen ei yllä. 

Mikkola vastaanottaa haastattelukysymyksiä vain sähköpostilla. Tapa torpedoi ikävien lisäkysymysten esittämisen esimerkiksi rahoituskuvioista, valtion koronatuista tai siitä, että Jokerit on venäläisten ulospäin pehmeä propagandaväline. Esimerkiksi Ilta-Sanomien Harri Pirisen sähköpostikysymykset olivat sen verran kiperiä, että hän jätti kokonaan vastaamatta. 

Voi olla, että Mikkolaa on ohjeistettu olemaan hiljaa. Joka tapauksessa vallitseva tilanne ei oikein palvele ketään. 

Pääomistaja Jari Kurri piipahtaa julkisuudessa silloin tällöin, mutta hänenkin esiintymisensä ovat lähinnä turhautuneita tiuskahduksia, joiden informaatioarvo lähentelee nollaa. 

Jokerit on parhaimmillaan urheilullisesti kiinnostava ryhmä, vaikka tämäkin KHL-kausi loppui liian aikaisin. 

Ongelmana on, että SM-liiga-aikoina yllä leijaillut myönteinen jännite puuttuu ja venäläiskytkökset etovat potentiaalisia seuraajia. Tilannetta pahetaa tunkkainen piiloutuminen, joka lisää mystisyyttä. 

Pinnat viestintäpäällikkö Iiro Keurulaiselle, joka on ollut erittäin ikävässä välikädessä toimittajien ja oman seuran johdon välissä. Hän olisi Jokerien antamalla koulutuspohjalla valmis hyppäämään hallituksen tiedotusjoukkoihin organisoimaan vastaavia piiloleikkejä. 

Jokerien päättäjät putsaisivat ilmaa ryhdikkäästi tulemalla julki ja ilmoittamalla, että toimimme venäläisten rahoituksella ja venäläisten ehdoilla Suomen maaperällä. Emme ole tulossa takaisin SM-liigaan tämän rahoituskuvion alaisuudessa. Teemme rankasti persnettoa, mutta emme välitä siitä, koska rahaa tulee joka tapauksessa ja jääkiekkopelit pyörivät ihmisten iloksi. Otamme kaiken mahdollisen tuen Suomen valtiolta ja vastaavasti maksamme paljon veroja. Annamme suomalaisille huippupelaajille mahdollisuuden pelata maailman toiseksi parasta sarjaa. 

Se viesti antaisi rauhaa urheilupuolellekin. 

Lue myös:

    Uusimmat