HJK:n ottelussa yllätystulos – "Merkitys on mieletön"

AC Oulu sai vihdoin helpottavan kauden avausvoittonsa miesten jalkapalloliigassa vaisun HJK:n kustannuksella. Justin Rennicksin avausjakson maali riitti perjantain myöhäispelin 1–0-voittoon Oulussa.

Voitto oli merkittävä paitsi AC Oululle myös joukkueen valmentajalle Tuomas Silvennoiselle, joka kuului Toni Koskelan johtamaan HJK:n valmennusryhmään kausilla 2022 ja 2023.

– HJK on Suomen suurin, joten HJK:n päänahka on iso juttu, ja sen muistaa pitkän aikaa. Siellä on paljon tuttuja ja ystäviä. Pitää juhlia voittoa hillitysti ja käydä kiittämässä heitä pelistä, Silvennoinen sanoi.

AC Oulu ehti pelata kahdeksan ottelua ennen avausvoittoaan. Saldona oli neljä tappiota ja neljä tasapeliä.

– Voiton merkitys on mieletön. Kun katsoo muitakin joukkueita, kuten Ilvestä, niin voitto vapautti pelaamisen täysin.

Oululaisten taktiikka onnistui nappiin. Ikisuosikki HJK oli todella aseeton maalipaikkoihin murtautumisessaan. Nollapeli oli AC Oululle kauden ensimmäinen.

– Prässäsimme huomattavasti aiempaa alempaa. Pallonhallintajaksoja emme tänään saaneet, mutta näin lähestyimme tänään HJK:ta.

Helsinkiläisten surkean iltapuhteen kruunasi Diogo Tomasin punainen kortti pelin 80. minuutilla. Oulussa syntynyt Tomas rikkoi alimpana miehenä tarkoituksella AC Oulun kapteenia Niklas Jokelaista.

Lue myös:

    Uusimmat