Näitkö jo kuvan vauvanrattaista Puolan ja Ukrainan rajalla? Tämä on tarina kuvan taustalla

Puolassa lähellä Ukrainan rajaa työkeikalla ollut valokuvaaja nappasi kuvan lastenrattaista, jotka oli jätetty odottamaan niitä tarvitsevia ukrainalaispakolaisia.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Ukrainan sodan seurauksena monet ovat paenneet kodeistaan. Monet ovat myös halunneet auttaa pakolaisia.

Työkeikalla Puolan Przemyślissä lähellä Ukrainan rajaa ollut valokuvaaja Fransesco Malavolta otti 3. maaliskuuta kuvan rautatieasemalle tuoduista lastenrattaista. Kuvassa näkyy seitsemät lastenrattaat. Paikalliset olivat tuoneet niitä asemalle siltä varalta, että sotaa paenneet ukrainalaiset äidit tarvitsisivat rattaat pienokaisilleen. Today.comin mukaan joissakin rattaissa oli lapsille ja vanhemmille jätettyjä tarvikkeita.

Przemyśl sijaitsee noin 12 kilometrin päässä Ukrainan rajasta. Kaupunkiin on saapunut paljon pakolaisia, kertoo BBC. Insiderin mukaan tulijat viedään kriisikeskukseen, joka on perustettu entiseen ostoskeskukseen. Siellä ihmiset voivat ladata puhelimensa, saada jotain syödäkseen ja miettiä, mitä seuraavaksi tekevät. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Rattaat lahjoitus apua tarvitseville

Kuva on saanut osakseen huomiota sekä sosiaalisessa mediassa että uutissivustoilla. Malavolta kertoo Insiderin haastattelussa, että paikalliset äidit ja järjestöt ovat tuoneet rattaat asemalle osoittaakseen tukensa.

– Tänne saapuvat naiset jättivät lastenrattaat Ukrainaan edetäkseen nopeammin ja monet heistä matkustivat yksin ilman miehiään, jotka jäivät taistelemaan, Malavolta selittää.

Näky teki vaikutuksen

Malavolta kertoo puhuneensa erään rattaat tuoneen naisen kanssa. Tämä puolalaisnainen oli myös vienyt paikalliseen kouluun vauvojenhoitotarvikkeita ja kertoi olevansa iloinen voidessaan tehdä jotain ukrainalaisten hyväksi.

– Asia, joka minuun vaikutti ennen kuvan ottamista, oli se, että ympärillä ei ollut ihmisiä. Kuitenkin kahden metrin päässä oli paljon porukkaa. Se tuntui surrealistiselta, hän kertoo.

– Ajattelin sekä vaunut tuoneiden ihmisten solidaarisuutta että sotaa paenneiden äitien dramaattisia tarinoita.

Lue myös:

    Uusimmat