Näitä kiusallisia kysymyksiä naiset esittävät lääkäreille

Omalle lääkärille olisi äärimmäisen tärkeää pystyä esittämään kaikkein kiusallisimpiakin kysymyksiä. Se ei kuitenkaan ole välttämättä yhtä helposti sanottu kuin tehty. Lääkärit paljastavat, mitkä kysymykset naiset kokevat tavallisesti kaikkein kiusallisimmiksi.

Lääkärit paljastavat, että usein ne kysymykset, joiden esittämistä naiset arkailevat, ovat lääkäreille äärimmäisen tuttuja. On tärkeä muistaa, että lääkäreille kiusallisiinkin kysymyksiin vastaaminen on vain työtä.

"Harrastan seksiä vain harvoin, haittaako se?"

Tohtori Susan Blum newyorkilaisesta The Blum Centeristä kertoo, että yleisin ongelma, jonka kanssa hänen naispuoliset potilaansa painivat, on haluttomuus. Asia tulee usein esille potilaan ja lääkärin välisen keskustelun edetessä.

– Asia tulee usein esille siinä vaiheessa kun keskustelemme perheestä tai hormoneista, Blum kertoo.

Myös Stamfordin sairaalassa New Yorkissa työskentelevä tohtori Shieva Ghofrany kertoo, että haluttomuus on yleistä naisilla. Hänen pakeilleen tulee päivittäin potilaita, jotka kärsivät haluttomuudesta.

– Potilaat ovat hyvin helpottuneita ja yllättyvät usein siitä, kuinka yleinen vaiva haluttomuus todella on, Ghofrany kertoo.

"Mistä epämiellyttävä haju johtuu?"

Ghofrany kohtaa usein naisia, jotka kärsivät kiusallisista hajuista alapäässä. Potilaat ovat usein yllättyneitä siitä, kuinka yleinen vaiva kyseessä onkaan.

Epämiellyttävä haju alapäässä voi kertoa bakteerien aiheuttamasta emätintulehduksesta, joka voi parantua itsestään. Etenkin raskaana olevien naisten on kuitenkin tärkeää ottaa hajumuutokset puheeksi lääkärin kanssa.

"Pitäisikö minun käydä sukupuolitautitesteissä?"

Sukupuolitaudeista puhutaan melko paljon ja sukupuolitautitestit arveluttavatkin useita naisia. Yalen yliopistossa toimivan Mary Jane Minkinin mukaan useat pitävät aiheeseen liittyviä kysymyksiä niiden yleisyydestä huolimatta hyvin kiusallisina.

– Se on kysymys, jonka esittäminen saattaa pelottaa, Minkin kertoo.

Minkin toivoo, että jokainen ottaisi itse puheeksi aiheen, eikä odottaisi lääkärin esittävän kysymystä siitä, onko potilas harrastanut suojaamatonta seksiä. Se, että lääkäri ei ehdota sukupuolitautitestejä, ei tarkoita sitä, etteikö testeihin kannattaisi todella mennä.

"Milloin olen kaikkein hedelmällisin?"

Minkin kertoo, että hänen naispotilaansa ovat myös erityisen kiinnostuneita siitä, milloin he ovat kaikkein hedelmällisimpiä. Koulussa annettu valistus ei vaikuta jääneen kovin vahvasti mieleen.

– Potilaani ovat yleensä koulutettuja, mutta kun he yrittävät saada lasta, he eivät ole kovin hyvin perillä kuukautiskierrosta tai ovulaatiosta, Minkin toteaa.

Naiset häpeilevät Minkinin mukaan usein kysymyksiä, jotka liittyvät hedelmällisyyteen. Ovulaation ja kuukautiskierron merkityksen ymmärtäminen saattaa olla raskaaksi tulemisessa ratkaisevaa ja tästä syystä hän toivookin, etteivät naiset olisi niin arkoja esittämään hedelmällisyyttä koskevia kysymyksiä.

"Täytyykö minun saada orgasmi tullakseni raskaaksi?"

Rochesterin yliopistolla Strong Fertility -keskuksessa työskentelevä tohtori Wendy Vitek kertoo, että tasaisin väliajoin hänelle esitetään raskauden ja orgasmin yhteyttä koskeva kysymys.

– Naisten kohdalla vastaus on ei, Vitek valistaa.


Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja