Näitä juttuja ei kannata jättää lukematta: Pekka Pouta singahti ulos suorassa lähetyksessä – ranskalaisten turistien erikoinen toiminta ihmetytti Lapissa

Missä on Pekka? Suosikkimeteorologi oli missata lähetyksen 0:40
Pekka Pouta oli myöhästyä tiistaina säälähetyksestä.

Huomenta Suomen uutislähetys sai tiistaina yllättävän käänteen, kun meteorologi Pekka Pouta ryntäsi ulos studiosta kesken suoran lähetyksen. Tällä viikolla lukijoita kiinnosti myös ranskalaisturistien varsin erikoinen toiminta Lapissa. 

Viikko sai vauhdikkaan käänteen, kun Pekka Pouta oli unohtanut sääkarttojen vaihtamiseen tarvittavan kaukosäätimen.

Huomenta Suomen ankkuri Anu Punkari totesi kesken lähetyksen, että Pouta taisi livahtaa ulos kuvasta ja poiketa uutislähetyksen käsikirjoituksesta.

– Pekan piti olla tässä jossain, mutta Pekkaa ei näy.

Pouta tulikin lähetykseen selvästi hengästyneenä ja esitteli kädessään olleen kaukosäätimen unohtuneen. 

– He olivat saunoneet ja syöneet tupaan jätettyjä säilykkeitä ja muita ruokia. Lisäksi vesi oli jätetty saunan pataan jäätymään, ja tuhkalaatikot olivat täynnä tuhkaa. 

Ranskalaisvaeltajat ylistivät vieraskirjassa hyviä ruokia ja kaunista paikkaa. Vieraskirjan väliin oli myös sujautettu kiitokseksi kaksi kympin seteliä. 

Lisäksi sängylle oli jätetty nokeentunut villapaita. Pöydälle oli jätetty englanninkielinen survival-opas.

– Liiteristä oli kadonnut puoli pinoa puita ja pari verkkoa. Muutaman kilometrin päähän asumuksesta oli rakennettu kota.

Viking Sky oli lähtenyt matkaan Tromssasta myöhään torstaina. Aluksen oli määrä saapua Stavangeriin Etelä-Norjaan tänään iltapäivällä. Matka jäi kesken, kun alus joutui eilen iltapäivällä vaikeuksiin myrskytuulissa vaikeaksi tiedetyllä alueella Mören ja Romsdalin läänin edustalla.

Tapaus on herättänyt kysymyksiä siitä, miksi laiva oli lähtenyt liikkeelle erittäin huonossa säässä, vaikka moni muu laivayhtiö oli perunut vuoroja.

 


Lue myös:

    Uusimmat