Mökkiviikonloppu sai pelottavan käänteen Yhdysvalloissa, kun sisään puski karhu – petojoukkio vohki allergialääkkeetkin

Lomailijat kuulivat alakerrasta meteliä – kauhunhetkiä tarjoili sisälle tullut karhu 1:57
Lomailija taltioi epätodellisen tilanteen Yhdysvalloissa, kun karhu murtautui sisälle mökkiin ja vohki muun muassa kilokaupalla karkkia ja allergialääkkeitä.

Ystävykset olivat suunnitelleet viettävänsä rauhallisen viikonlopun mökillä Galtinburgissa Tennesseessä, mutta luonto oli päättänyt toisin.

Michelle Ebenhart oli lähtenyt miehensä ja ystäviensä kanssa viikonlopuksi mökille, kun ovelle oli yllättäen ilmaantunut villi mustakarhu. Karhu oli rynnännyt koko voimallaan ulko-ovea vasten ja saanut sen auki. Paikalla mökissä oli tällöin ollut vain Michelle ja tämän naispuolinen ystävä.

Michelle oli soittanut hädissään mökin omistajalle, jonka oli ollut vaikea uskoa, mitä mökissä tapahtui.

– 'En tiedä, mitä tehdä, mökissä oli karhu', Michelle muistelee toistaneensa puhelimeen.

Aivan kuin yksi karhu ei olisi ollut tarpeeksi, kolme muuta kontiota odotteli kuistilla. Paikalliset villieläinasiantuntijat olivat varoittaneet, että mustakarhut olivat äskettäin heränneet talviuniltaan.

– Se oli melkein surrealistista. Meidän piti päättää, taistelisimmeko vai pakenisimmeko. Halusin vain poistaa meidät siitä tilanteesta ja varmistaa, että olisimme jossain turvassa, Michelle muistelee.

Mökkiviikonloppu muuttui jännitysnäytelmäksi

Asiantuntijoiden mukaan karhujen käytös oli epätavallista. Karhut eivät yleensä tule ihmisten asutuksen lähelle etsimään ruokaa.

– Karhujen käyttäytymisen perusteella ne ovat ennenkin olleet lähellä ihmistä ja saaneet herkkupaloja tai ovat löytäneet ruokaa mökin ympäriltä, Matt Cameron Tennesseen villieläinten luonnonvarakeskuksesta kertoo CNN:lle.

Viranomaiset soitettiin hätiin ja karhut saatiin lopulta häädettyä pois mökkitontilta. Ilman ryöstösaalista kontiot eivät kuitenkaan karanneet. Niiden mukaan lähti kilokaupalla maapähkinävoikonvehteja, erilaisia lajitelmia karamelleja, pussikaupalla sipsiä, olutta, sokeritonta limonadia ja noin 20 kappaletta allergialääkettä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat