Risteilijän merihätä kuohuttaa Norjassa: Miksi risteilijä oli merellä hurjassa säässä? "Laivan kapteeni päättää, lähdetäänkö merelle"

Norjassa merihätään joutunut risteilijä oli eilen merellä säässä, jonka takia moni muu laiva jäi satamaan.

Bergens Tidende -lehden mukaan esimerkiksi maailmankuulua Hurtigruten-reittiä liikennöivät alukset eivät kulkeneet. Sen sijaan matkustajia lennätettiin perille määränpäihinsä.

Hurtigruten-liikenneyhtiöstä kerrottiin lehdelle, että laivayhteyksiä joudutaan perumaan sään takia vain pari kertaa vuodessa.

–  Laivan kapteeni päättää, lähdetäänkö merelle. Päädyimme ratkaisuun riskiarvion perusteella, yhtiön viestintäpäällikkö Rune Thomas Ege sanoi.

Hurtigruten-alukset ovat pienempiä

Merihätään joutunut risteilijä Viking Sky oli lähtenyt matkaan Tromssasta myöhään torstaina. Aluksen oli määrä saapua Stavangeriin Etelä-Norjaan tänään iltapäivällä. Matka jäi kesken, kun alus joutui eilen iltapäivällä vaikeuksiin myrskytuulissa vaikeaksi tiedetyllä alueella Mören ja Romsdalin läänin edustalla.

Viking Sky on 230 metriä pitkä, ja sille mahtuu noin 930 matkustajaa. Suurimmat Hurtigrutenia liikennöivät alukset puolestaan ovat 140-metrisiä, ja niille mahtuu 500 matkustajaa.

Hurtigruten-reitti kulkee pitkin Norjan rannikkoa Bergenistä pohjoiseen Kirkkoniemeen. Vuonna 2011 Norjan yleisradioyhtiö NRK teki reitistä yli 134 tuntia kestäneen dokumentin, joka pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan.

Ohjelmaa on näytetty myös Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat