Mainos

Naisvaikuttajat vaativat tekoja Helsingissä

Maailman naisympäristöministerit ja ympäristöalan naisjohtajat olivat tänään koolla Helsingissä. Ensimmäisessä kokouksessaan naispuoliset ympäristöpäättäjät listasivat keinoja köyhyyden ja ympäristöongelmien vähentämiseksi. Ehdotukset toimitetaan syksyllä pidettävään Johannesburgin kestävän kehityksen huippukokoukseen. Naispäättäjien mielestä nyt olisi aika päästä ympäristöasioissa sanoista tekoihin.

Helsingissä järjestetty naisvaikuttajien ensimmäinen yhteiskokous tuskin jää viimeiseksi. Kokouksen tarkoituksena oli listata toimenpide-ehdotuksia syksyllä Etelä-Afrikassa järjestettävään kestävän kehityksen huippukokoukseen.

Naisministerien tavoitteet ovat korkealla. Kymmenen vuoden takaisen Rion ympäristökokouksen päämääriä ei ole saavutettu ja nyt naisministerit haluavat saada aikaan tekoja puheiden sijaan.

- Haluaisimme ottaa johdon itsellemme. Emme halua vain puhua ja yrittää vaan todella toteuttaa. Nyt on puhuttu riittävästi ja on toteuttamisen aika, linjasi Etelä-Afrikan varaympäristöministeri Rejoice Mabudafhasi kokousvaen tuntoja.

Kerta toisensa jälkeen osallistujat joutuivat vastaamaan kysymykseen, mihin tarvitaan erityistä naisympäristöministerikokousta.

- Naiset ja miehet ovat niin samanlaisia, mutta meillä on silti erilaiset näkökulmat. Kaikki uudet näkökulmat ovat tervetulleita, koska ne avartavat näkemyksiä, perusteli Maailman naisjohtajien järjestön kunniapuheenjohtaja, Islannin entinen presidentti Vigdis Finnbogadottir.

Kokouksen osanottajat aikovat myös jatkaa yhteistyötä. Helsingissä päätettiinkin maailman naisympäristöministerien verkoston perustamisesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.