Mainos

Naisten määrä pörssiyhtiöiden hallituksissa kasvaa – "Tietyssä elämänvaiheessa ei tarvitse olla täydellinen"

9:32

Suomalaisten pörssiyhtiöiden hallituksissa on yhä enemmän naisia. Huomenta Suomessa vierailleet naisjohtajat sanovat, että johtajat valitaan parhaista henkilöistä, ei vain parhaista miehistä.

Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa sanoo, että naisten määrän kasvuun on useita syitä. Asiasta on puhuttu mediassa paljon ja se on Linnainmaan mukaan antanut mallia ja uskoa siihen, että naisista on johtajiksi.

Fortumin liiketoimintajohtaja Tiina Tuomela sanoo, että johtamisessa arvostetaan yleisesti moninaisuutta ja naiset tuovat sitä pörssiyhtiöiden johtopaikoille.

Molemmat ovat yhtä mieltä siitä, että yhtiöiden johtopaikoille ei tarvita naiskiintiöitä. Johtajat valitaan parhaista henkilöistä, ei vain miehistä. Kyse on aina yrityksen edusta.

– Kukaan nainen ei halua tulla valituksi pelkästään kiintiön perusteella, Tuomela sanoo.

Uraa tekevien naisten kohdalla puhutaan usein ja paljon työn sekä perheen yhdistämisen haasteista. Kahden lapsen äitinä Fortumin liiketoimintajohtaja sanoo kokemuksen äänellä, että tietenkin asiat vaativat sovittelemista ja pohtimista.

– Joudutaan tietenkin kotona pohtimaan, että kuka hoitaa mitäkin. Kannattaa myös käyttää ulkopuolista apua. Tietyssä elämänvaiheessa ei tarvitse olla niin täydellinen, Tuomela summaa.

Pörssiyhtiöisen hallituspaikoilla on yhä enemmän naisia, mutta yhtiöiden liikkeenjohdon tehtävissä kehitys ei ole ollut samanlaista.

– Konepajateollisuudessa vain kolme prosenttia liikkeenjohdossa on naisia, Linnainmaa muistuttaa.

Tuomelan mukaan tyttöjä pitäisi kannustaa enemmän insinööri-aloille.

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.