Naisten jalkapallo paukuttaa ennätyslukemia Suomessa ja maailmalla – tämä yksityiskohta herätti maajoukkuevalmentajan huomion: "Askel oikeaan suuntaan"

Helmarit-tulokkaan tempaus Zlatan Ibrahimovicin kanssa sai joukkuekaverit hämmästymään: "Siinä tuotiin nimeä" 1:12
Näin Helmareiden ensikertalainen Oona Sevenius kertasi MTV Urheilulle unohtumatonta kohtaamista Zlatanin kanssa.

Huuhkajien EM-karsintojen kotiottelut Sloveniaa ja San Marinoa vastaan olivat valtava menestys kesäkuussa. Suomen miesten A-maajoukkueen molemmat pelit täyttivät Helsingin Olympiastadionin lehtereet äärimmilleen yli 30 000 kannattajan voimin.

Huuhkajien suosio on ollut jättimäisessä kasvussa heidän saavutettuaan ensimmäisen arvokisapaikkansa kesän 2021 EM-turnauksessa. Tulevista karsintaotteluista Tanska-kohtaaminen Helsingissä myytiin loppuun jo kolme kuukautta ennen syyskuun pelipäivää.

Suomen naisten A-maajoukkueen päävalmentaja Marko Saloranta on ihastellut Huuhkajien herättämää huumaa sivusta seuraten. Helmarit-luotsi toivoo vastaavan ilmiön siirtyvän jossakin vaiheessa naistenkin kannatukseen.

Esimakua tästä saatiin MM-karsintojen päätösottelussa Ruotsia vastaan Tampereella viime vuoden syyskuussa. Ottelu länsinaapuria vastaan toi kannustusta Ratinalle yli 6000 silmäparin verran.

Saloranta uskoo Ruotsi-ottelun todistaneen, että myös Helmareiden vetovoimassa on näkyvissä kasvua.

– Se on hyvä askel oikeaan suuntaan. Ruotsi-pelissä oli paljon väkeä Pohjoiskaarteesta (Huuhkajien kannattajaryhmä) ja kova meteli, Saloranta kuvaili MTV Urheilulle Helmarien mediatilaisuudessa.

– Tietysti yleisöä voisi olla enemmän, mutta meidän on ansaittava heidät.

Katso pääkuvan videolta AC Milanin suomalaislupauksen Oona Seveniuksen hauska tarina kohtaamisestaan Zlatan Ibrahimovicin kanssa.

Ennätykset paukkuvat

Naisten jalkapallon suosio kasvaa valtoimenaan huipputasolla Euroopan kentillä. Cup-finaaleita pelataan maailman suurimmilla stadioneilla ja huippuammattilaisista löytyy kansainvälisesti tunnettuja supertähtiä.

Myös naisten Mestarien liigan finaali oli loppuunmyyty kesäkuun alussa. FC Barcelonan ja Wolfsburgin välistä loppuottelua seurasi 33,147 tuhatta katsojaa Phillips Stadionilla Eindhovenissa Hollannissa.

Kyseessä oli yleisöennätys Hollannissa pelatussa naisten jalkapallo-ottelussa.

Suosion kasvua on näkynyt myös Suomessa. Palloliitto tiedotti tyttöjä ja naisia olleen harrastajina reilut 36 313 syyskuussa 2022, mikä oli noin 25 prosenttia kokonaismäärästä.

Myös Suomen tyttömaajoukkueet ovat saaneet hyviä tuloksia aikaiseksi. Tyttöjen U19-ryhmä jäi täpärästi ulos EM-kisoista sijoituttuaan jatkokarsintalohkossa toiseksi.

Tyttömaajoukkueemme ovat pärjänneet jatkuvasti ja se on ollut varmasti Euroopassa kasvaneen näkyvyyden ansiota. Meillä on paljon hyviä juniorivalmentajia ja taso on noussut paljon, Saloranta kommentoi ilmiötä.

Suomen naisten A-maajoukkue pelaa kaksi maaottelua heinäkuun aikana ennen syksyllä alkavaa Kansojen liigaa. Helmarit kohtaa Reykjavikissa Islannin 14. heinäkuuta ja Skotlannin Tampereella neljä päivää myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat