AC Milanin suomalaislupaus varasti väkisin Zlatan Ibrahimovicin huomion – "Sain kuulla siitä"

Helmarit-tulokkaan tempaus Zlatan Ibrahimovicin kanssa sai joukkuekaverit hämmästymään: "Siinä tuotiin nimeä" 1:12
Näin Helmareiden ensikertalainen Oona Sevenius kertasi MTV Urheilulle unohtumatonta kohtaamista Zlatanin kanssa.

Helmarit-tulokas Oona Seveniuksen katse salpaantui poikkeukselliseen näkyyn hänen käveltyään seuransa AC Milanin harjoituskeskuksen ulkopuolella viime keväänä. Parkkipaikalle pysäköidyssä autossa istui italialaisseuran ruotsalaislegenda Zlatan Ibrahimovic.

Ainutlaatuinen mahdollisuus yhteiskuvaan esikuvansa Ibrahimovicin, 41, kanssa sai Seveniuksen, 19, tarttumaan välittömästi toimeen. Tilaisuus täytyi hyödyntää keinolla millä hyvänsä.

– Yritin kiinnittää hänen huomiotaan, mutta tuloksetta. Päädyin sitten koputtamaan hänen autonsa ikkunaan, että voisiko yhteiskuvaa ottaa? Sevenius kertoi MTV Urheilulle.

– Onneksi hän sitten nousi siinä ja otettiin kuva. Sanoin vaan, että olen hänen suuri faninsa. Ei olla sen jälkeen törmäilty, mutta se oli hieno hetki.

Seveniuksen rohkea tempaus herätti hämmennystä myöhemmin joukkuekavereidensa keskuudessa. Suomalaisnuorukainen toi samalla omaa persoonaansa vahvasti esille pukukoppiin.

Katso pääkuvan videolta, miten uudet seurakaverit AC Milanista reagoivat Seveniuksen temppuun.

– Siinä tuotiin samalla nimeä kavereille. Olen ylpeä siitä kuvasta, mutta kyllä sain kuulla siitä, Sevenius naurahti saamastaan huomiosta.

Kevät Milanossa kasvatti

Sevenius siirtyi AC Milaniin helmikuussa HJK:n riveistä tammikuussa 2023. Hän pääsi debytoimaan italialaisjätin edustuksessa naisten Serie A:ssa kuukautta myöhemmin. Sevenius asteli tuolloin vaihdosta sisään viimeisille minuuteille 4-0-voitossa Comoa vastaan.

Sevenius pelasi pääosin U19-joukkueen mukana ensimmäisen keväänsä aikana Milanossa, mutta pääsi harjoittelemaan myös edustusjoukkueen mukana. Nuori tulokas esiintyi kokonaisuudessaan kahdessa Serie A -pelissä edustuksen mukana koko kauden 2022-2023 aikana.

Nuorten peleissä Sevenius pääsi pelaamaan suuremmassa roolissa, johon hän oli tottunut Suomessa. Ensimmäiset puoli vuotta Italiassa opettivat ja kehittivät.

Ammattilaisen arki tuli Seveniukselle nopeasti vastaan, kun tähden asemaan tottunut suomalainen siirtyi harjoittelemaan huippuammattilaisten keskelle.

– Kyllä siinä joutui myös henkisesti koville huippupelaajien ympärillä. Olen kokenut hyvänä käytäntönä sen, että on päässyt harjoittelemaan edustusjoukkueen mukana ja saanut joitakin minuutteja siellä.Samalla olen päässyt olemaan suuremmassa roolissa nuorempien kanssa pelatessa, Helmarien ensikertalainen kuvaili.

Jalkapallouran siirrettyä elämän Italiaan, Seveniuksella oli myös lukio Pohjois-Haagan yhteiskoulussa loppusuoralla. Etäopinnot sujuivat lopulta mallikkaasti ja hyökkääjälupaus kirjoitti ylioppilaaksi kevään aikana.

– Kävin loput kurssit etänä ja tulin Suomeen tekemään Yo-kirjoitukset. Koulun kanssa se saatiin hyvin hoidettua. PHYK:lle kiitokset, että he pystyivät tukemaan minua ja löydettiin joustavat keinot siihen, Sevenius kiitteli oppilaitostaan joustavasta yhteistyöstä.

Huippulupaus Sevenius kutsuttiin ensimmäistä kertaa mukaan naisten A-maajoukkueeseen heinäkuun maaotteluihin.

Suomi kohtaa Islannin Reykjavikissa 14. heinäkuuta ja Skotlannin Tampereella neljä päivää myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat