Mainos

Naisseurue taisteli vimmatusti ryöstäjiä vastaan Helsingissä – tunnetko kuvan miestä?

Helsingin poliisi tutkii ravintola Teatterin edessä uudenvuoden yönä tapahtunutta väkivaltaista ryöstöä. Naiset tekivät voimakasta vastarintaa, ja ryöstäjä jäi vauhdikkaiden hetkien jälkeen lopulta ilman saalista.

Kolmen naisen muodostama seurue joutui ryöstön kohteeksi Helsingin ydinkeskustassa uudenvuoden yönä noin kello neljän aikaan. Tapaus sattui Pohjoisesplanadi 2:ssa sijaitsevan ravintola Teatterin lähellä.

Poliisin mukaan kaksi naisista oli istunut ravintolan ulko-oven lähellä seinustalla, kun paikalle tuli kaksi tuntematonta miestä. Tummaan takkiin pukeutunut mies työnsi yllättäen toisen naisista polvilleen maahan ja otti naisen vieressä olleen matkapuhelimen käteensä.

Toinen naisista tarttui miestä käteen ja yritti estää puhelimen anastamisen. Tuolloin mies löi naista kasvoihin. Saamastaan iskusta huolimatta nainen ei irrottanut otettaan miehestä ja onnistui saaman puhelimen takaisin itselleen.

Miehet yrittivät lähteä – yksi naisista lähti perään

Poliisi kertoo, että mies lähti tämän jälkeen kaverinsa kanssa pois paikalta. Hetkeä aiemmin ravintolasta ulos tullut naisseurueen kolmas jäsen – joka oli nähnyt miehen lyövän ystävätärtään – läksi kuitenkin miesten perään. Hän saavutti tummatakkisen miehen lähellä Mannerheimintien ja Pohjoisesplanadin risteystä.

Nainen tarttui miestä hihasta ja raahautui vähän matkaa miehen perässä. Jossain vaiheessa mies löi naista kasvoihin, jolloin nainen kaatui selälleen maahan.

Ryöstäjä mahdollisesti arabitaustainen

Kaikille kolmelle naiselle oli tullut tilanteen yhteydessä fyysisiä vammoja. Ne eivät olleet poliisin tietojen mukaan kuitenkaan vakavia.

Yksi naisista onnistui ryöstön aikana kuvaamaan omalla matkapuhelimellaan lyhyen videon tapahtumasta. Videolla esiintyy tummatakkinen mies, joka oli väkivaltainen naisia kohtaan ja yritti anastaa omaisuutta.

Naisten mukaan mies on tummatukkainen, noin 30–35-vuotias, 175–180-senttinen ja vartaloltaan normaali. Naisten mukaan mies on mahdollisesti arabitaustainen.

Mies oli pukeutunut vaaleisiin housuihin ja tummaan paksuhkoon päällystakkiin, jossa oli vaalea karvakaulus tai hupun sisällä vaaleaa karvoitusta. Miehen jalkineet olivat tummat.

Ryöstäjän kaveri yritti hillitä ryöstäjää

Poliisi julkaisee tekijästä kuvan ja pyytää yleisön apua miehen henkilöllisyyden selvittämiseksi.

Samassa kuvassa on kasvot peitettynä valkotakkinen miehen kaveri. Hän ei osallistunut naisten mukaan omaisuuden anastamiseen tai ollut väkivaltainen naisia kohtaan. Naisten mukaan valkotakkinen päinvastoin yritti estellä ja rauhoitella kaveriaan. Tutkinnallisista syistä poliisi pyytää yleisöltä tietoja myös valkotakkisen henkilöllisyydestä.

Vihjeet tekijästä ja kuvan valkotakkisesta miehestä voi ilmoittaa virka-aikana puhelimitse numeroon 0295471005 ja virka-ajan ulkopuolella numeroon 0295417935. Sähköpostitse tietoja otetaan vastaan osoitteessa ryosto.helsinki@poliisi.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.