Mainos

13-vuotiaan pojan puhelin vietiin teräaseella uhaten – oletko nähnyt tätä miestä?

Poliisi tutkii marraskuun alussa Helsingin Kaisaniemessä tapahtunutta törkeää ryöstöä.

Tiedätkö jotain?

Poliisi kaipaa yleisön apua rikoksesta epäillyn tunnistamisessa.

Tekijä oli noin 16-17-vuotias ja pukeutunut tapahtuma-aikaan tummiin housuihin ja tummaan päällystakkiin. Pojalla oli päällystakin alla punamusta paita. Lisäksi pojalla oli päässään tumma lippis ja jalassa valkoiset kengät.

Poliisi etsii myös kahta poikaa, jotka liikkuivat tekijän kanssa.

Toinen pojista on tummaihoinen, joka oli pukeutunut tummaan huppariin, jossa oli kirkkaan sinistä olkapäissä ja hihoissa. Pojalla oli tummat housut ja tummat Adidas-kengät. Lisäksi pojalla oli päässään tumma lippis.

Toinen tekijän kanssa liikkuneista pojista on valkoihoinen ja tummahiuksinen. Poika oli pukeutunut vaaleansinisiin farkkuihin sekä valkoiseen hupulliseen takkiin. Pojalla oli takin alla punainen pusero ja jalassaan vaaleat kengät.

Vihjeitä tekijän ja hänen seurassaan liikkuneiden kahden pojan henkilöllisyydestä voi ilmoittaa puhelimitse numeroon 0295471000. Vihjeet voi ilmoittaa myös sähköpostitse osoitteeseen ryosto.helsinki@poliisi.fi.

Ryöstö tapahtui 1. marraskuuta noin kello 16 aikaan, kun 13-vuotias poika oli tullut kavereidensa kanssa Helsingin yliopiston metroasemalta Yliopistonkadun ja Vuorikadun risteykseen.

Pojan perässä käveli kolme noin 16-17-vuotiasta poikaa, joista yksi oli kysynyt häneltä kelloa. Kun poika otti puhelimensa esille tarkistaakseen kellonajan, yksi pojista oli ottanut teräaseen esille ja vaatinut poikaa antamaan puhelimen itselleen. Poika pelkäsi henkensä olevan vaarassa, joten hän oli antanut puhelimen uhkaajalle.

– Kun tilanne tapahtui, poika oli erkaantunut kavereistaan hetkeksi. Paikalla oli kuitenkin tapahtuma-aikaan paljon ihmisiä, kertoo rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Mikko Halme Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi etsii ryöstäjän lisäksi myös tekijän seurassa liikkuneita kahta teinipoikaa.

– Poliisia kiinnostaa, olivatko tekijän seurassa olleet pojat rikoskumppaneita ja suunnittelemassa tekoa vai ainoastaan todistajia. He olivat tilanteessa niin lähellä, että ovat varmasti nähneet jotain, Halme sanoo.

Poliisi julkaisi valvontakamerakuvan ainoastaan rikoksen tekijästä, sillä kahden muun pojan osuus tapahtumiin on vielä epäselvä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.