Mainos

Helsingissä poikkeuksellinen ryöstö - kommandopipomiehet hyökkäsivät uhrin kimppuun

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut viisi henkilöä epäiltynä lokakuun alussa tapahtuneesta törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Tapahtuma alkoi Helsingin Myllypurossa lokakuun 3. päivä juuri ennen puoltayötä. Vuonna 1993 syntynyt mies tuli ulos asunnostaan kadulle, kun hän näki useita kommandopipoilla ja liinoilla kasvonsa peittäneitä miehiä juoksevan häntä kohti. 

Tästä alkoi takaa-ajo, joka päättyi puoli kilometriä myöhemmin läheiseen metsään. Miestä pahoinpideltiin metsässä muun muassa nyrkkiraudalla ja teleskooppipampulla. Metsästä mies raahattiin Holkkitielle, jossa pahoinpitelyä jatkettiin. Uhrilta varastettiin myös omaisuutta. Uhri sidottiin käsistä ja jaloista, jonka jälkeen hänet nostettiin paikalle tulleen auton peräkonttiin.

Kuljetettiin sidottuna auton peräkontissa

Uhri kuljetettiin peräkontissa hänelle tuntemattomaan paikkaan lähelle merenrantaa. Hänet otettiin pois peräkontista ja raahattiin metsään, jossa pahoinpitelyä jatkettiin. Tämän jälkeen tekijät irrottivat uhrin siteistä ja poistuivat.

Uhri oli harhaillut aikansa, kunnes oli törmännyt koiranulkoiluttajaan, joka kertoi heidän olevan Vuosaaressa. Uhri oli tämän jälkeen matkustanut bussilla kotiinsa, josta soitti hätäkeskukseen.

Poliisi pääsi tekijöiden jäljille hyvin nopeasti, sillä Myllypurossa puolen yön aikaan tapahtuneesta takaa-ajosta oli ilmoitettu hätäkeskukseen.

Lähellä asuva todistaja oli kuullut kadulta meteliä ja mentyään ikkunaan katsomaan metelin aiheuttajaa, havainnut yhden miehen juoksevan edellä ja usean naamioituneen miehen juoksevan miehen perässä.

Todistaja oli vielä nähnyt auton ajavan samaan suuntaan kovaa vauhtia lähes ajautuen ulos tieltä läheisessä risteyksessä, oli todistaja kiinnostunut tapahtumasta niin paljon, että oli lähtenyt ulos. Hän myös soitti samaan aikaan hätäkeskukseen.

Poliisi ei paljasta motiivia

Lähellä Holkkitietä todistaja oli nähnyt henkilöauton lähtevän liikkeelle voimakkaasti kiihdyttäen. Todistaja oli kertonut auton rekisteritunnuksen hätäkeskukseen. Todistaja oli lisäksi löytänyt maastosta merkkejä raahaamisesta. Kun ryöstön uhri myöhemmin aamuyöstä ilmoitti tapahtumasta poliisille, yhdistettiin todistajan hätäkeskukselle ilmoittamat havainnot samaan tapahtumaan.

Poliisi tavoitti henkilöauton omistajan muutamaa päivää myöhemmin. Käräjäoikeus vangitsi vuonna 1987 syntyneen auton omistajan 9. lokakuuta todennäköisin syin epäiltynä törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta. Esitutkinnan aikana on lisäksi vangittu neljä muuta miestä, jotka ovat syntyneet vuosina 1988, 1989 (2 kpl) ja 1992. Vuonna 1992 syntynyt mies on vapautettu, mutta hänet on asetettu matkustuskieltoon. 

Poliisi on selvittänyt rikoksen todennäköisen motiivin, mutta tutkinnallisista syistä sitä ei kerrota julkisuuteen.

Rikoksen uhri sai pahoinpitelyn seurauksena melko lieviä vammoja.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.