Naisleijonien päävalmentaja syyttää IIHF:n kurinpitoa salailusta: "Toiminta joudutaan nyt läpivalaisemaan"

33:22
Videolla Suomen naisten tunnelmia hävityn MM-finaalin jälkeen.

Suomen Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen syyttää naisten MM-kisojen kurinpidosta vastaavia asioiden salailusta. Hän ounastelee MTV Urheilun haastattelussa, että IIHF:n toimet joutuvat nyt kunnon läpivalaisuun.  

Suomen ja Yhdysvaltojen finaali sai dramaattisen käänteen, kun Petra Niemisen maali hylättiin jatkoajalla. Videotuomari teki hylkäyspäätöksen, eikä ottelun varsinaisilla tuomareilla ollut enää mahdollista vaikuttaa siihen.

– Säännöt ovat yksiselitteisiä siinä, että jos maalivahti törmää hyökkäävään pelaajaan, maali pitää hyväksyä. Videotuomari meni paniikkiin MM-finaalin jatkoajalla, Pasi Mustonen kommentoi. 

Mustonen kuvailee, että Suomen pukukopissa leijui ottelun jälkeen "massiivisen oikeusmurhan pilvi". Hän ottaa kuitenkin esille isomman näkökulman: koko naisten MM-kisojen kurinpidon. 

– Naisten MM-kisoissa toimii salaseura, joka ei tiedota asioista. Tämä oli looginen seuraus toimintatavasta. Toiminta joudutaan nyt läpivalaisemaan, ja ihmisiä vaihtuu, Mustonen pamauttaa. 

Mustosen mukaan ennen kisoja ilmoitettiin, että kurinpidosta vastaan direktoraatti, jonka kokoonpanoa ei kuitenkaan julkistettu. 

– Ongelma on ollut olympialaisista saakka, Mustonen huomauttaa. 

Mustonen huomauttaa, että muiden maiden valmentajat peräänkuuluttivat ennen kisoja pidetyssä palaverissa niin ikään läpinäkyvyyttä. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut. 

– Mitään perustelua salailulle ei tullut. 

Mustonen halusi kuulla kiivaasti ottelun jälkeen videotuomari Manuela Gröger-Schneiderin version tuomiosta, mutta sitä hän ei saanut. 

Mustonen kertoo, että hän lohdutti ottelun jälkeen kopissa suojattejaan. 

– Sanoin, ettei tätä voi ottaa kukaan pois. Aikakirjoihin jää hopea, mutta sielussa me olemme mestareita. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja