Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen hehkutti omiaan – "Olen positiivisesti yllättynyt"

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen oli erittäin tyytyväinen joukkueensa MM-turnaukseen, joka päättyi iloisiin pronssitunnelmiin.

Naisleijonien MM-turnaus päättyi myöhään tiistai-iltana iloisiin tunnelmiin, kun Suomi kaatoi pronssiottelussa Sveitsin 3-1-lukemin. Suomi otti ottelun haltuunsa heti ensivaihdoista lähtien, kun Tanja Niskanen iski avausmaalin jo puolentoista minuutin pelin jälkeen.

Päävalmentaja Pasi Mustonen tiedosti jo ennen ottelua, että kärsivällisyys tulisi olemaan päivän avainsana. Joukkue onnistui luomaan lukuisia laadukkaita maalipaikkoja, mutta viimeistely oli tehotonta.

– Tiesimme, että tulemme hallitsemaan peliä ja meidän tulee olla kärsivällisiä. Meillä oli mahdollisuus repiä tämä moneen kertaan. Ykköskentällä oli kahdessa ensimmäisessä erässä 15 maalipaikkaa, joista 1213 oli ihan loistavia. Niistä tulos oli nolla maalia. Onneksi Tanja Niskasen kenttä oli iskussa tänään ja saimme pari maalia siihen, Mustonen summasi ottelua lehdistötilaisuudessa.

Suomi esiintyi läpi turnauksen pirteästi Kanadan MM-kaukaloissa, mutta Pohjois-Amerikan suuret USA ja Kanada olivat vielä astetta liian kovia vastustajia. Mustonen oli kuitenkin turnauksen jälkeen erittäin tyytyväinen omiensa MM-urakkaan.

– Äärimmäisen tyytyväinen. Olin yllättynyt meidän pelin tasosta. Varsinkin pohjoisamerikkalaisia vastaan. Kaiken kaikkiaan olen positiivisesti yllättynyt. Joukkue oli todella vahva ja pelasi vielä parempaa lätkää kuin odotin, Mustonen kehui.

Seuraavaksi katseet käännetään kohti helmikuussa alkavia Pekingin talviolympialaisia. Mustonen vakuuttaa, että Pekingissä kaukalossa nähdään vielä huomattavasti parempi Suomi.

– Meidän nuoret pelaajamme tulevat olemaan parempia ja meidän kokeneet pelaajat tulevat olemaan parempia. On mahdollista, että vastustajatkin ovat parempia. Mutta me tulemme olemaan parempia Pekingissä.

Lue myös:

    Uusimmat