Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen ilahtui omiensa esityksestä, korjasi myös edellispelin kriittistä lausuntoaan – "Se oli emämunaus"

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen oli tyytyväinen omiensa esitykseen, kun Suomi otti komean 6-0-voiton Sveitsistä lohkovaiheen päätösottelussa.

Suomi otti ottelun hallintaansa heti avauserästä lähtien takomalla kiekon neljästi Sveitsin verkkoon. Mustonen oli tyytyväinen, että joukkueen peliesitys säilyi vahvana alusta loppuun.

– Pelattiin ihan maagisen tasainen ja stabiili matsi ensimmäisestä sekunnista viimeiseen. Oli hienoa katsoa joukkuetta. Se oli kova suoritus. Jänne kesti alusta loppuun. Se lupaa hyvää ajatellen jatkoa, Mustonen summaa lehdistötilaisuudessa.

Keskiviikkona pelatun Venäjä-pelin jälkeen Mustonen kritisoi omiensa suoritusta painavinkin sanakääntein, mutta Sveitsi-ottelun jälkeen ääni kellossa oli muuttunut. Mustonen myöntää tehneensä Venäjä-pelistä liian hätäisen analyysin.

– Se analyysi oli emämunaus. Olisi pitänyt katsoa peli (uudestaan) ennen kuin sanoo siinä omassa frustraatiossaan ja tekee väärän analyysin, Mustonen myöntää.

Naisleijonien taival jatkuu seuraavaksi puolivälierissä, jossa se saa vastaansa Tshekin. Mustosen mukaan vastaan luistelee erittäin laadukas joukkue, jonka kaatamiseen vaaditaan vahvaa esitystä.

– Kova ilta tiedossa, mutta tämän illan suorituksella, mihin näytimme pystyvämme, täysin realistinen tavoite on, että kampeamme itsemme eteenpäin, Mustonen ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat