Mainos

Naiskaksikko mukiloi miehen ja viilteli kasvot baari-illan päätteeksi – "Pitäiskö toi ryöstää?"

Kaksi 1990-luvulla syntynyttä naista löi, potki ja ryösti miehen veistä käyttäen baari-illan jälkeen Itä-Helsingissä viime vuoden lokakuussa. 

Naisten uhriksi joutunut mies kertoi oikeudessa viettäneensä perjantai-iltaa itähelsinkiläisessä ravintolassa, kun kaksi naista liittyi tämän seuraan. Mies oli tarjonnut naisille juotavaa ja ravintolan sulkeutuessa kolmikko oli puhunut juhlien jatkamisesta yhdessä.

Seuraava mustikuva miehellä oli puistosta, jossa naiset olivat kävelleet hänen takanaan ja puhuneet miehen ryöstämisestä. ”Pitäisikö toi ryöstää?”, toinen naisista oli kysynyt.

Viiltelivät ja vaativat tunnuslukua

Seuraavaksi mies kertoi maanneensa maassa selällään ja tulleensa pahoinpidellyksi. ”Viillä sitä”, toinen naisista oli sanonut.

Toinen naisista istui haara-asennossa hänen päällään ja viilteli hänen kasvojaan veitsellä toisen yllyttäessä vieressä. Miestä oli myös lyöty ja potkittu päähän ja kylkeen.

Uhrilta anastettiin pahoinpitelyn yhteydessä omaisuutta ja naiset vaativat tältä pankkikortin tunnuslukua veitsellä uhaten. Mies oli yrittänyt lopuksi paeta tilanteesta, mutta häntä oli potkaistu ja hän menetti tajuntansa.

Oikeudessa miehen kertomus katsottiin uskottavaksi. Naisten todettiin myös yrittäneen nostaa anastetulla pankkikortilla rahaa automaatista välikohtauksen jälkeen.

Kävelyttivät toista uhria veitsi kaulalla ympäri Vuosaarta

Naiskaksikon vauhdikas viikonloppu jatkui vielä seuraavana päivänä, kun he ryöstivät heille entuudestaan tuntemattoman naisen.

Oikeudessa naisten todettiin muun muassa potkaisseen tämän maahan ja uhkailleen tätä pitämällä veistä naisen kaulalla. Naisten kerrotaan myös kävelyttäneen uhriaan vasten tämän tahtoa ympäri Helsingin Vuosaarta. Naisten tarkoituksena oli oikeuden mukaan mennä uhrin kotiin hakemaan tämän pankkikorttia.

Viiltelyn uhrille tuntuvat korvaukset

Helsingin käräjäoikeus katsoi naisten syyllistyneen tekojen myötä muun muassa törkeään ryöstöön, ryöstöön ja maksuvälinepetokseen. He saivat myös tuomion varkauden yrityksestä yritettyään anastaa Anttila-tavaratalosta kannettavan tietokoneen.

Toiselle naisista luettiin oikeudessa lisäksi tuomiot huumausaineen käyttörikoksesta sekä kahdesta näpistyksestä.

Miestä kasvoihin viillellyt nainen sai teoistaan vankeutta kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta. Toinen nainen tuomittiin kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen.

Naiset määrättiin korvaamaan törkeän ryöstön uhrille kivusta särystä, muusta tilapäisestä haitasta sekä henkisestä kärsimyksestä yhteensä 7500 euroa. Lisäksi naiset joutuvat korvaamaan miehelle kasvojen viiltelystä aiheutuneesta pysyvästä kosmeettisesta haitasta yhteensä 5000 euroa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.