Naiset ylistävät heille pyhitettyä kuntosalia – ärtyneille miehille napakka viesti

Naiset jakavat turvattomuuskokemuksiaan, mutta miten miehen pitäisi reagoida? 5:40
Katso myös: Naiset jakavat turvattomuuskokemuksiaan, mutta miten miehen pitäisi reagoida?

Yhdysvaltalaisen naisen jakama video naisten erityistarpeet huomioivasta salista on kerännyt miljoonayleisön. Samalla on virinnyt keskustelu siitä, miksi vain naisille tarkoitettuja saleja ylipäätään tarvitaan.

Hyvästä treenistä jää paha maku suuhun, jos sitä tehdessään joutuu seksuaalisen häirinnän kohteeksi. Monet naiset kokevat säännöllisesti tukalia hetkiä kuntosalilla, kun miehet tuijottavat heitä tai päästelevät suustaan ei-toivottuja kohteliaisuuksia.

Yksi tapa sulkea häirintä pois mielestään ja keskittyä treeniin on käyttää suuria kuulokkeita. Myös yleisen salin vaihtaminen naisten saliin auttaa ongelmaan.

Naisten salit eivät ole mitenkään uusi juttu. Yhdysvalloissa Kansasissa sijaitseva vain naisille tarkoitettu kuntosali on kuitenkin vienyt jäsenistään huolehtimisen astetta pidemmälle.

Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Sali naisten erityistarpeisiin

Blush Fitness -nimiselle salille eivät ole tervetulleita kuin naiset. Ohi kulkevat miehet eivät pääse tuijottamaan treenaajia edes ikkunoista, sillä ne on tummennettu.

Sali on auki ympäri vuorokauden eikä sisälle pääse ilman jäsenkorttia. Jäsenille ilmoitetaan, milloin tiloissa saattaa liikkua miespuolista henkilökuntaa.

Kirsikkana kakun päällä salin jäsenille tarjotaan ilmaisia tamponeja.

Kaikki eivät innostu konseptista

23-vuotiaan Heather Huesmanin jakama video on kerännyt lähes kuusi miljoonaa näyttökertaa. Kommenteissa naiset ylistävät ideaa ja toivovat vastaavien salien yleistyvän. Moni valittelee, että vain naisille tarkoitettuja kuntosaleja tarvitaan, kunnes miehet oppivat käyttäytymään kunnioittavasti.

Muutamat miespuoliset kommentoijat eivät tosin ole konseptista innostuneita ja sanovat sen erottelevan ihmisiä sukupuolen perusteella ja näin toimivan tasa-arvopyrkimyksiä vastaan.

– Vihaisille pikkupojille tiedoksi: teidän vuoksenne tämä tapahtui, eräs kommentoija napauttaa takaisin.

Naisten salilla olo on turvallisempi

Videon jakanut Heather kokee itse, että salin löytäminen on ollut hänelle helpotus.

– Miehistä tyhjään saliin meneminen tuntui raikkaalta tuulahdukselta, Heather sanoo BuzzFeed-sivustolle.

– Oloni on naisten salilla turvallisempi. Pidän tiukkojen vaatteiden käyttämisestä, sillä niissä on helpompi treenata. Nyt minun ei tarvitse huolehtia miehistä, jotka ottavat luvatta kuvia tai saavat oloni muuten epämukavaksi.

Heather lisää, että sali on myös siisti, tilava ja siellä on hyvä tunnelma. Hän muistuttaa, että miehetkin voivat perustaa omia saleja, jos eivät halua syystä tai toisesta treenata naisten kanssa.

Jos olet koskaan käynyt kuntosalilla, tunnistat varmasti videolla kerrotut asiat!

Nämä asiat jokainen kuntosalilla käymiseen hurahtanut tunnistaa 0:45

Lue myös:

    Uusimmat