Naiset kertovat: Näin ymmärsin olevani biseksuaali

7:40

Biseksuaali henkilö tuntee vetoa sekä miehiä ja naisia kohtaan. Viisi naista kertoo, mistä he tajusivat kiinnostuvansa ihmisestä sukupuolesta riippumatta.

Miksi seksistä pitäisi puhua? Yllä olevalla videolla ”Pannaan menemään” -kirjan kirjoittajat kertovat.

Biseksuaali on henkilö, joka tuntee emotionaalista ja/tai eroottista vetovoimaa sekä miehiä että naisia kohtaan. Hän voi myös ihastua ihmiseen tämän sukupuolesta riippumatta. 

Biseksuaalit ovat merkittävä seksuaalivähemmistö. Heitä saattaisi olla enemmänkin, jos useampi uskaltaisi tutkia seksuaalisuuttaan tarkemmin.

Viisi naista kertoi Women’s Health -lehdelle, milloin he tajusivat olevansa biseksuaaleja.

Eroottinen uni naisesta

”Aloin näkemään seksuaalisuuteni uudessa valossa, kun lukioikäisenä näin unta, jossa harrastin seksiä naisen kanssa. Ymmärsin nauttivani unesta kovasti. Siitä lähtien ryhdyin tutkimaan seksuaalisuuttani tarkemmin ja aloin tapailemaan sekä miehiä että naisia.

Yliopistossa menetin kiinnostukseni miehiin. Elin lesbona vuosia.

Myöhemmin huomasin viehätykseni miehiin palanneen, vaikka kiinnostukseni naisiin ei ollut kadonnut. Ymmärsin seksuaalisen suuntautumiseni jälleen uudella tavalla: rakastan ihmistä. Teknisesti olen kuitenkin biseksuaali.”

Cat, 35

Ihastuminen parhaaseen ystävään

”Lukioikäisenä toivoin voivani tapailla parasta ystävääni. Pidin edelleen pojista, mutta myös hänestä. Tuntui kuin olisin ollut todella outo: en tuolloin edes tiennyt, mitä biseksuaalisuus tarkoittaa.

Yliopistossa harrastin ensimmäistä kertaa seksiä naisen kanssa. Se ei ollut yhtään kiusallista tai outoa. Suhtauduimme molemmat asiaan rennosti. Halusin nähdä, mihin tämä seksuaalinen seikkailu minut veisi.

Tällä hetkellä olen polyamorisessa suhteessa naisen ja miehen kanssa. Vaikka suhde vaatii paljon työtä, olen todella onnellinen.”

Lilly, 31

Tunteet jyräsivät normit

”Ymmärsin olevani biseksuaali viimeisenä lukiovuotenani. Yhteiskunnan heteronormatiivisuus sai minut pitkään ajattelemaan, että pidän vain pojista. Sitten tapasin erään tytön. En ollut tuntenut kertaakaan samoin yhtäkään poikaa kohtaan.

Päädyin tapailemaan tätä tyttöä. Tuolloin opin itsestäni paljon, vapauduin.

Siitä on miltei kuusi vuotta. Vaikka olen tällä hetkellä parisuhteessa naisen kanssa, miellän itseni biseksuaaliksi. Mielestäni on suuri väärinkäsitys ajatella, että parisuhdestatuksesi määrittelee identiteettisi.”

Ilana, 22

Opiskelukaverit rohkaisivat itsetutkiskeluun

"Ymmärsin seksuaalisen suuntautumisena verrattain myöhään, 19-vuotiaana. Olin hyvin epävarma itsestäni, enkä uskonut, että kukaan pitäisi minusta.

Muistan kuitenkin teininä katsoneeni laulajattaren musiikkivideota huultani purren, koska nainen oli niin söpö. En tosin tajunnut sitä vielä tuolloin.

Yliopistossa aloin kuulla opiskelijoiden kertomuksia, jotka kuulostivat ajatuksiltani pääni sisällä. Tutkiskelin omaa seksuaalisuuttani ja mietin, miten kertoa siitä perheelleni. Kävin ”sateenkaariväen” tapahtumissa, joissa neuvottiin, miten kaapista tullaan ulos.

Lopulta möläytin äidilleni olevani biseksuaali. Äitini sulki minut syliinsä ja kertoi rakastavansa minua.”

Allie, 27

Piut paut muiden mielipiteille

”Olen mieltänyt itseni biseksuaaliksi vasta noin vuoden, vaikka tapailin yhtä tyttöä jo aiemmin. Ajattelin biseksuaalia ennemmin olevani ’joustava hetero’.

Viimeksi ollessani parisuhteessa miehen kanssa tajusin kuitenkin viimein biseksuaalisuuteni. Ymmärsin olleeni aiemmin huolissani, että jos kertoisin olevani biseksuaali, en olisi miehen rakkauden arvoinen. Kuinka vinoutunut käsitys ihmisellä voi olla?

Nyt kuitenkin tiedän, kuka olen. Tiedän myös sen, etten halua olla ihmisen kanssa, joka ei hyväksy biseksuaalisuuttani.”

Gracie, 27

***

10:20

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja