Naisen Kouvolassa rääkkäämä koira oli osaksi susi, kohdeltu kaltoin aiemmin Venäjällä – Oikeus: ”Tällaisen koiran kouluttaminen on erittäin vaativa ja haasteellinen tehtävä”

Nainen hakkasi koiraansa remmillä ja kuristi sitä. Oikeus piti lieventävänä asianhaarana sitä, että koira oli osaksi susi ja että sitä oli kohdeltu kaltoin myös aiemmin Venäjällä.

MTV Uutiset kertoi keskiviikkona, että 53-vuotias nainen tuomittiin 50 päiväsakkoon sekä kahden vuoden eläintenpitokieltoon koirarääkkäystapauksessa.

Tänään käräjäoikeus julkaisi antamansa tuomion perustelut.

– Käräjäoikeus on lieventävinä seikkoina ottanut huomioon, että [naisen] koira on alkuaan Venäjältä tuotu katukoira, jota on ilmeisesti kohdeltu Venäjällä huonosti. Lisäksi koirassa on osaksi suden perimää. Nämä seikat vaikuttavat siten, että tällaisen koiran kouluttaminen on erittäin vaativa ja haasteellinen tehtävä, Kymenlaakson käräjäoikeuden tuomiossa mainitaan.

Nainen löi ulkoiluttamaansa koiraa oikeudessa kuullun silminnäkijän mukaan voimakkaasti sekä kuristi sitä.

– Vilkaisin taakse pyörätielle, kun [tuomitun naisen nimi] tuli koiran kanssa kävellen ja hihnalla löi koiraa kupeisiin ja selkään ihan koko ajan. Koira yritti mennä nurmikkoon karkuun, mutta nainen veti sen takaisin luokseen ja jatkoi. Ääni oli aivan järkyttävä ja lähdin juoksemaan hänen taloonsa päin ja näin, kun nainen piti koiraa kurkusta.

Koiran huuto toi paikalle paljon sivullisia. Todistajana oikeudessa kuultu nainen kertoi ottaneensa koiran pois naiselta, joka humalaisena roikkui koirassa kiinni.

– Se oli tiukkaotteista, repimistä ja riuhtomista. Hän oli jalat harallaan. Koiralla oli paniikinomainen ilme ja koira oli pakolla siinä. Koira uikutti ja sen ilme oli hätääntynyt. 

Nainen lähti todistajien mukaan asunnolleen ja poliisit tulivat myöhemmin viemään koiran eläinsuojeluyhdistyksen tiloihin. Nainen myönsi oikeudelle, ettei pärjännyt koiran kanssa.

– En ole ollut ikinä väkivaltainen ihminen koiria kohtaan. Tilanne oli koko ajan hallussa. Kuitenkin tiesin, että en pärjää sen kanssa. Eläinsuojelijat tulivat hakemaan sen pois ja olin mielissäni, koska tiesin, että se pääsee ainakin sitä kautta hyvään kotiin.

Nainen kiisti olleensa tilanteessa humalassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja