Mainos

Nainen tuomittiin julmasta eläinsuojelurikoksesta – sivulliset veivät rääkätyn koiran turvaan: "Kuulin järkyttävän äänen, joka lähti koirasta"

Rikos tapahtui Kouvolassa Kuusankosken keskustassa viime heinäkuussa. Sivulliset huolestuivat humalassa toikkaroineen naisen väkivaltaisesta toiminnasta koiraansa kohtaan ja ottivat koiran haltuunsa.

Syytteen mukaan nainen pahoinpiteli tahallaan koiraansa julmasti ja tarpeetonta kärsimystä, kipua ja tuskaa aiheuttaen. 

– Nainen hakkasi koiraa kunnolla talutushihnalla sekään ja kupeeseen ja koira yritti paeta. Koira yritti mennä heinikkoon karkuun naista, mutta nainen repi koiran takaisin ja jatkoi koiran hakkaamista, yksi silminnäkijöistä kertoi poliisille.

"Ei kuulostanut koiran ääneltä ollenkaan"

Silminnäkijä meni oman koiransa kanssa ensin pois päin. Hän kuitenkin palasi, kun kuuli rääkätyn koiran huutavan järkyttävän kovaa.

– Juoksin paikalle ja huusin naiselle, että lopettaa. Nainen istui -- rappurallilla ja kuristi koiraa yhdellä kädellä ja koira huusi taas niin kuin sitä olisi tapettu. Ääni ei kuulostanut koiran ääneltä ollenkaan.

Myös toinen sivullinen kiirehti paikalle. Ensin hän näki naisen rähmällään maassa. Koira oli isokokoinen ja nainen humalainen. Aluksi vaikutti, ettei tilanteessa olisi sen suurempaa hässäkkää.

– Meni muutamia minuutteja, niin kuulin ihan järkyttävän äänen, joka lähti koirasta. Ajattelin siinä vaiheessa, että joku koira pääsee hengestään tuolla, oli ihan hirveä ääni. En ole koskaan kuullut sellaista ääntä koirasta. - -  Parvekkeelta joku sanoi, että ota koira häneltä pois. Sanoin koiralle, että tulee tänne ja parin sekunnin päästä koira tuli luokseni.

Kun nainen irrotti otteensa, auttajat veivät koiran sivummalle soittivat paikalle poliisin, joka vei Valtteri-nimisen koiran paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen tiloihin.

Nainen puolustautui kouluttamisella

Omistajan kuulustelupöytäkirjaan kirjattu versio tapahtumista poikkeaa merkittävästi silminnäkijöiden kertomuksista. Nainen selitti toimintaansa koiran kouluttamisella.

– Olen hirveän eläinrakas ja minulla on ollut koiria ihan lapsesta asti ja olen kouluttanut niitä itselleni ja muille. - - Jos koiraa ei kouluta, niin se saattaa olla jopa vaarallinen. Toinen koira tarvitsee kovempaa ja toinen pehmeämpää kouluttamislinjaa.

Hän kertoi pyrkineensä osoittamaan koiralle selkeän paikan laumassa, mikä saisi eläintenpelastusjärjestön kautta kovista oloista Moskovasta Suomeen tuodun koiran tuntemaan olonsa turvalliseksi.

– Ymmärrän, että toiminta mitä olen tehnyt, saattaa näyttää kokemattomammille koirankouluttajille kovalta, jos ei ole tietoa ison koiran kouluttamisesta, etenkin jos kyseessä on katukoira.

53-vuotias nainen tuomittiin eilen oikeudessa eläinsuojelurikoksesta 50 päiväsakkoon sekä kahden vuoden eläintenpitokieltoon. Tuomio annettiin oikeudenkäynnissä suullisesti, ja tiistai-iltapäivänä oikeudesta saatavilla oli ainoastaan lyhyt tuomiolauselma.

Naisen saama eläintenpitokielto koskee ainoastaan koiria.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja