Mainos

Omistaja järkyttyi koirapuistossa tapahtuneesta hyökkäyksestä – kääpiösnautseri Hertta raadeltiin henkihieveriin

Koirapuistossa Jyväskylän Kuokkalassa koettiin kauhunhetkiä, kun koira pääsi yllättäen verkkoaidan läpi ja hyökkäsi toisen koiran kimppuun. Hyökänneen koiran omistaja pakeni vastuuta, joten asiasta on tehty rikosilmoitus.

– Hertta kotiutettiin vähän aikaa sitten. Mielestäni se on aika hyvässä kunnossa, mutta väsynyt. Haluaa nukkua paljon ja olla omissa oloissaan, kertoo omistaja Merituuli koiransa kunnosta.

Tunnelma on nyt rauhallinen, mutta maanantai-iltana asiat olivat toisin. Tuolloin Hertta oli tehohoidossa ja taisteli hengestään. 

Dramaattiset tapahtumat alkoivat, kun Merituuli saapui koirapuistoon kolmen koiransa kanssa. Alkuun ulkona oli vain Merituulin dobermanni.

– Koirapuisto on jaettu kahteen puoleen. Toisella puolella oli nuorehko nainen ja mies ja heillä kaksi koiraa. Toinen oli tällainen amstaffi-tyyppinen koira. Koska itselläni on nuori dobermanniuros ja nämä ovat sellaisia rotuja, jotka ovat yleensä kovia provosoitumaan, niin päätin, että menen toiselle puolelle. Siellä oli kaksi nuorta naista ja heillä oli keskikokoinen husky.

– Koirani rupesi leikkimään huskyn kanssa. Kiinnitin huomiota, että toisella puolella amstaffi juoksi kovasti aidan vierustaa. Välillä se näytti ihan ystävälliseltäkin ja vaikutti innokkaalta. Mies huusi muutaman kerran koiralleen, että se tulisi pois aidalta.

Koira pääsi verkkoaidan läpi

Tilanne muuttui pahemmaksi, kun Merituuli haki autosta puistoon myös kaksi pientä koiraansa. Toinen niistä oli 7-vuotias Hertta.

– Otin koirat sinne ja kaikki meni ihan hyvin. Naisen koira ja minun iso koirani jatkoivat omia leikkejään. Pienet koirat lähtivät puuhastelemaan omiaan ja kiertämään puistoa. Amstaffi kuitenkin kiihtyi hirveästi siitä, että aidan toisella puolella oli pieniä koiria. Se käyttäytyi mielestäni aggressiivisesti ja ravasi aidan vierustaa.

Sitten amstaffi siirtyi aidan kulmaukseen.

– Se yritti käpälillä päästä verkon läpi. En huolestunut siitä, koska en voinut kuvitellakaan, että puistossa voisi olla sellaista ongelmaa, että verkko voisi pettää niin pahasti.

Suoraan kurkkuun kiinni

Merituuli oli noin kymmenen metrin päästä aidan kulmasta, kun hän tajusi, että koira pääseekin toisella puolelle.

– Kaikki tapahtui todella nopeasti. Verkko oli todennäköisesti jo entuudestaan rikki. Siinä vaiheessa mietin kauheasti, että yritänkö ehtiä omien koirien luokse, ennen kuin koira pääsee verkon läpi vai yrittäisinkö päästä estämään, ettei koira pääse verkosta tälle puolelle.

Koira oli kuitenkin jo pitkällä ja vain sen takajalat toisella puolella aitaa.

– Se tuli sieltä ja juoksi ihan täysiä ja otti suoraan kurkusta otteen. Jos näin oikein, Hertta oli siihen selin eli se nappasi takaapäin. Ihan ilman mitään syytä.

– Yleensä koirat, jos tappelut on tulossa, antavat merkkejä siitä, että karvat on pystyssä tai näytetään hampaita tai ne pyörivät toistensa ympärillä. Yleensä tilanteeseen pystyy puuttumaan, mutta tässä ei ollut mitään tehtävissä, Merituuli sanoo.

Koira päästi otteensa vasta omistajan tultua paikalle. 

– Me saimme sen vähäksi aikaa hellittämään otteensa ennen kuin omistaja tuli, mutta missään vaiheessa emme saaneet leukoja irti. Se oli saanut yläkaulasta kiinni ja suurin haava on korvan ja kallon lähettyvillä. Se on aiheuttanut silmän pullistumisen. Se on ollut niin kovan paineen alla siinä.

Merituuli oli hyökkäyksen jälkeen shokissa ja sai apua kahdelta silminnäkijältä.

– Minulle tuli sellainen olo, että tapahtunut ei ollut pariskunnalle mitään uutta tai yllättävää, koska he olivat hyvin rauhallisia ja "ei tässä käynyt kuinkaan" -asenteella. Koiraa ei komennettu, ja mies sytytti tupakan sen jälkeen, kun sai koiran irti. Hän ei yrittänyt auttaa minua, eikä koiraa, eikä yhtään mitään, Merituuli ihmettelee

Samassa hässäkässä katosi kaksi muuta koiraa, sillä portti puistoon oli jätetty auki. Toinen koirista löytyi Merituulin auton alta ja toinen varhain aamulla.

Rikosilmoitus tehty

Hertta vietiin päivystävän eläinlääkärin luo ja silmä on laitettiin paikoilleen. Näkökyvystä ei pystytä vielä sanomaan mitään. Silmälääkäri selvittää asiaa ensi viikolla.

– Yleisövihjeiden perusteella on saatu selville, että nainen ja mies ovat samaa porukkaa. Sain naisen kiinni, mutta hän ei suostu luovuttamaan mitään tietoja miehestä.

Merituuli on tehnyt asiasta rikosilmoituksen. Hän on myös kuullut, että sama koira olisi aiemmin käynyt raskaana olevan sekä pyöräilijän kimppuun. Merituuli uskoo koiran käytöksen kertovan, että se ei voi hyvin.

– Ihan kaikkien koiraihmisten puolesta toivon, että mies ottaisi omatoimisesti yhteyttä ja tulisi selvittämään asian. Pitää ymmärtää, että jos koiraa pystyy pitämään, pitää vastata myös sen teoista, ovat ne sitten hyviä tai pahoja. Kaikkea voi tapahtua ja sattuukin aina, mutta on eri asia, miten nämä tilanteet hoidetaan, Merituuli painottaa.  

Hertan kohtalosta kirjoitti ensimmäisenä Keskisuomalainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.