Mainos

Naisen bunkkeriin kaapanneen tuomio lyheni – perusteluna työpaikan menettämisen uhka

Ruotsissa hovioikeus on alentanut bunkkeriin naisen sulkeneen lääkärin tuomiota, kertoo Expressen-lehti. Hovioikeus lievensi 38-vuotiaan Martin Trenneborgin tuomion kahdeksaksi vuodeksi vankeutta.

Käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut Trenneborgin naisen kidnappauksesta 10 vuoden vankeuteen.

Hovioikeus perusteli tuomion alentamista muun muassa sillä, että mies olisi saattanut menettää työpaikkansa tai tulla erotetuksi. Hovioikeus määräsi Trenneborgin maksamaan naiselle 180 000 kruunun vahingonkorvaukset.

– Olemme asiakkaani kanssa luonnollisesti tyytyväisiä hovioikeuden ratkaisuun ja siihen, ettei oikeus tuominnut asiakastani väitetystä raiskauksesta, sanoo Trenneborgin asianajaja Mari Schaub.

Asianajaja kertoo, että Trennebrog harkitsee kuitenkin valittavansa tuomiosta korkeimpaan oikeuteen tuomion pituuden vuoksi.

– Kidnappauksista, joihin on liittynyt raakaa seksuaalista väkivaltaa, on annettu aiemmin yhtä pitkä tuomiota, kuin mitä asiakkaani nyt sai, Schaub kuvaa.

Syötti naiselle unilääkettä

Trenneborg tapasi uhrinsa Tukholmassa.

Nainen oli kutsunut Trenneborgin kotiinsa treffeille. Mukanaan Trenneborg toi hajuvettä ja kukkia, shampanjaa, mansikoita ja appelsiinimehua.

Mansikoihin ja mehuun oli kuitenkin lisätty unilääkettä ja nainen vajosi tiedottomaan tilaan niitä nautittuaan. Tämän jälkeen Trenneborg kuljetti naisen Skånessa sijaitsevaan ääni- ja valoeristettyyn bunkkeriin.

Mies suunnitteli pitävänsä naista vankinaan vuosia. Vankeus kesti kuitenkin vain kuusi päivää.

Se päättyi, kun nainen ja Trenneborg palasivat Tukholmaan hakemaan naisen tavaroita, ja naisen onnistui kertoa tapahtumista poliisille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.