Voodoo-raiskauksen vankilassa tehnyt mies karkotetaan Ruotsista – oikeudessa pohdittiin sitä, osallistuiko luterilaisen kirkon pappi rituaaliin vapaaehtoisesti

Korkean turvatason vankilassa Ruotsissa tuomiotaan suorittanut vanki raiskasi vankilapapin. Tekijä tuomittiin vankeuteen, korvauksiin ja karkotettavaksi maasta. Asiasta kertoo Aftonbladet.

Hovioikeus tuomitsi tällä viikolla tekijän kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen.

Rikokseen on epäilty liittyneen outoja rituaaleja.

Pyysi Lucian päivänä hengellistä tapaamista, telkesi oven tuolilla

Noin viiden kilometrin päässä Södertäljen kaupungissa sijaisessa Hallin vankilassa aiempaa tuomiotaan suorittanut vanki oli pyytänyt kahdenkeskistä hengellistä tapaamista vankilan naispuoliselta papilta.

Kun vanki ja pappi oli saatettu kaksistaan tapaamishuoneeseen, vanki onnistui telkeämään huoneen oven tuolilla ilman että pappi kertomansa mukaan huomasi asiaa.

Tämän jälkeen vanki raiskasi papin. Pappi kertoi käräjäoikeudelle järkyttyneensä niin voimakkaasti, että hän ei kyennyt tekemään vastarintaa tai painamaan hälytysnappia. Raiskaus tapahtui viime vuonna Lucian päivänä eli 13.12.

Kertoi olevansa voodoo-pappi

Ilmoituksen raiskauksesta teki uhri. Mies kiisti syyllisyytensä raiskaukseen. Sen sijaan hän kertoi suorittaneensa telkeämässään huoneessa voodoo-rituaalin, johon nainen olisi osallistunut vapaaehtoisesti. Mies kertoi käräjäoikeudelle olevansa itse voodoo-pappi.

Oikeudessa pohdittiin sitä, onko luultavaa, että Ruotsin evankelisluterilaisen kirkon pappi osallistuisi voodoo-rituaaliin.

Käräjäoikeus ei uskonut miehen selitystä vapaaehtoisesta voodoo-rituaalista. Tuomion mukaan ”on erittäin epätodennäköistä, että Ruotsin Kirkon pappi osallistuisi vapaaehtoisesti vastaajan kuvailemaan rituaaliin ja siksi vastaajan vaatimukset on jätettävä huomiotta kokonaisuudessaan”.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen loppukesällä raiskauksesta kolmen vuoden vankeuteen.

Rankka rikostausta

Tuomiosta valitettiin hovioikeuteen. Myös hovioikeus katsoi miehen syyllistyneen raiskaukseen, mutta alensi kuitenkin vankeusrangaistusta neljällä kuukaudella.

Hovioikeus perusteli päätöstään sillä, että "toisin kuin käräjäoikeus, hovioikeus ei katso, että Ruotsin Kirkon papin osallistuminen vastaajan kuvailemaan rituaaliin olisi niin epätodennäköistä, että vastaajan vaatimukset tulisi jättää täysin huomiotta".

Mies oli aiemmin tuomittu törkeästä pahoinpitelystä ja huumausainerikoksista. Hänet karkotetaan Ruotsista kymmenen vuoden ajaksi. Lisäksi hän joutuu maksamaan uhrille 115 000 kruunun eli reilun 10 600 euron korvaukset.

Lähteet: Aftonbladet 1 ja 2, Expressen

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja