Naisen avoin tilitys: En jättäisi miestäni, joka pettää minua – tässä syy

Nainen kirjoittaa avoimesti Parenting.com-sivustolla, miksi päättäisi pysyä miehensä rinnalla pettämisestä huolimatta.

Ihmiset pitävät monesti outona sitä, jos pettäminen ei johda eroon. Jessica Bowers -niminen nainen paljastaa syyt, miksi ei jättäisi miestään, vaikka hän pettäisi.

– Kun sanoin tahdon, se oli ikuinen sitoutuminen perheen rakentamiseen, ja vaikka jotkin asiat voivat kumota tämän sitoutumisen, uskottomuus ei ole yksi näistä, nainen kirjoittaa.

Hän kertoo, että on paremmin koulutettu kuin miehensä, ei ole hänestä taloudellisesti riippuvainen, eikä todellakaan ole alistuva. Päätökseen vaikuttaisivat ihan muut asiat.

– Puolisoni saattaisi olla se, joka tekee virheen, mutta avioliiton tuhoamiseen tarvitaan kaksi ihmistä. Miksi antaisin hänen virheensä, valtavan, unohtumattoman valinnan pakottaa minut tekemään päätöksen, joka vaikuttaisi meidän kahden lisäksi myös lapsiimme?

Bowers halusi keskustella asiasta muiden kanssa, jotka ovat olleet tällaisessa tilanteessa ja selvittää, olivatko he päättäneet jäädä.

Kysyttyään asiasta Facebookissa noin kymmenen henkilöä vastasi naiselle. Viesteissä kerrottiin päätöksistä pysyä avioliitossa kumppanin pettämisestä huolimatta.

Viesteissä ei kerrottu kumppanin harrastaneen yhden illan juttuja tai tehneen virheitä humalassa. Yksi Bowersin ystävistä kertoi miehensä salasuhteen kestäneen kahden ja puolen vuoden ajan, toisen ystävän kumppanin salasuhde taas oli johtanut raskauteen.

Kaikissa tarinoissa oli eri yksityiskohdat, mutta niistä myös löytyi yhtäläisyyksiä. Heidän kaikkien mielestä perheen pitäminen kasassa oli tärkeämpää kuin toimiminen surun vaikuttamana, ja he sanoivat, että tuskan jälkeen tapahtuikin hyviä asioita.

– Tärkeimpänä opin, että päätös lähteä ei koskaan poistaisi uskottomuutta ja sen mukana tuomaa tuskaa. Se vain loisi uutta tuskaa ja kärsimystä. Kun mukana on lapsia, panokset ovat kovemmat, Bowers kirjoittaa.

Päätös lähteä olisi itsekkyyttä?

Bowers kirjoittaa, ettei kyseessä ole kuitenkaan päätös, jonka hän tekisi lasten takia.

– Kyse on yhtä lailla minusta ja siitä, kuka haluan olla. Kuitenkin päätös lähteä tuntuisi johtuvan itsekkyydestä. Se merkitsisi, että halullani kostaa tai raivota on enemmän merkitystä kuin elämällä ja perheellä, jotka olemme yhdessä rakentaneet.

– Se myös merkitsisi, että jollakin toisella henkilöllä on täysi valta pakottaa minut tekemään elämää muuttavia päätöksiä, jotka johtuvat loukkaantuneista tunteista. Onko asemani tasa-arvoisena perheenjäsenenä niin hatara, että sen voisi tuhota näin helposti?

Nainen toteaa, että on aina uskonut, etteivät muiden ihmisten mielipiteet saisi vaikuttaa hänen omiinsa.

– Olen sellainen henkilö, joka sitoutuu. Olen henkilö, joka pitää kiinni asioista erityisesti vaikeina hetkinä.

– Olisinko minä vihainen? Olisinko minä petetty? Muuttuisiko avioliittomme ikiajoiksi? Kyllä. Onko tällä kaikella enemmän voimaa kuin oikeudellani pitää kiinni luonteestani murskaavan tappion hetkellä? Ei.

Tällainen päätös on tietysti henkilökohtainen, ja asiaa voi tarkastella monelta kantilta. Eikä nainen arvostelisi päätöksestä ketään. Jotkut päättävät antaa uuden mahdollisuuden, toiset taas eivät. Bowers itse kuitenkin korostaa avioliiton tarkoittavan elinikäistä sitoutumista.

– Voitte kutsua minua hulluksi, naiiviksi tai idealistiseksi. Saatan olla kaikkea tätä. Mutta älkää vain olettako, että päätös jäädä kumppanin rinnalle uskottomuuden takia olisi merkki heikkoudesta. Päinvastoin.

Video: Näinkin voisi käydä, jos jää kiinni pettämisestä.

Lue myös:

    Uusimmat