Mainos

Petetyksi tuleminen jätti syvät arvet Nooraan – miehen sijaan viha kohdistui naisiin: "Ymmärrän, että olen syyttänyt heitä täysin suotta"

Kun tajuaa tulleensa parisuhteessa petetyksi, ensimmäinen reaktio on usein tyrmistys.

Yhtälailla voi olla tarvetta löytää syyllinen tai syylliset. Näin kävi Nooralle, joka tuli kertomansa mukaan petetyksi useaan otteeseen. Monet kerrat hän antoi anteeksi, välillä erottiin ja sitten taas palattiin yhteen.

Noora oli pettynyt mieheensä, mutta päällimmäisenä oli viha niitä naisia kohtaan, jotka olivat pelehtineet hänen miehensä kanssa.

– Se oli heidän vika! Ymmärrän, että olen syyttänyt heitä täysin suotta, tavallaan. Ei ole heidän vika, että varattu mies pettää. Mulla oli mielikuvissa niin vahvasti se, että tämän miehen kanssa menen joskus naimisiin ja saan lapsia. En halunnut luopua tuosta mielikuvasta. Sivulliset naiset vaan yrittää pilata meidän suhteen, Noora kirjoittaa Mansikkapilvi -blogissaan.

Toisiin naisiin Noora ei ottanut itse yhteyttä.

– Selvitin kyllä ainakin osan naisista, mutta en ottanut heihin yhteyttä. Halusin vain tietää, keitä he olivat ja olivatko omat epäilykseni oikeassa.

Valkoisella valheella totuus julki

Ensimmäinen pettäminen tuli Nooralle täytenä yllätyksenä, vaikka jonkinlainen epäilys kalvoikin hänen mieltään. Päästäkseen epäilyksistään hän oli keksinyt ovelan keinon, jolla pettäminen paljastuisi, jos sellaista olisi meneillään.

– Huijasin ex-miestäni papa-kokeen jälkeen, että siitä oli löydetty jotain. Mieheni meni vaikeaksi ja halusi kertoa minulle jotain. Olimme tuolloin eri kaupungeissa, joten hän kertoi asian minulle puhelimessa.

Noora kertoo kuinka mies vaikutti aidosti olevansa pahoillaan ja lupasi, ettei mitään vastaavaa enää tapahtuisi. Kunnes jälleen kerran jokin vaisto sai Nooran tarttumaan miehen puhelimeen.

– Noh, tein sen, mitä ei koskaan pitäisi tehdä ja menin erään kerran luvatta toisen puhelimelle. Sieltä paljastui vaikka mitä. Oli useita naisia ja juurikin näitä naisia, keitä jostain syystä aloin aina epäilemään.

Lopulta myös mies itse tajusi, ettei näin voisi jatkua. Lupaukset siitä, että pettämiset loppuisivat murtuivat kerta toisensa jälkeen.

"Luulin etten selviä"

– Hän vihelsi pelin poikki. Tuon jälkeen itkin aivan valtavasti ja aika pitkään. Luulin etten selviä erosta ja etten pärjäisi yksin. Se oli kuitenkin ainut järkevä teko minua kohtaan, minkä mieheni teki ja olen siitä kiitollinen. Minusta ei yksin olisi ollut tuohon päätöksen tekoon.

Noora kuvailee blogissaan, miten hän romahduksen jälkeen alkoi hiljalleen koota itseluottamustaan takaisin.

– En ymmärrä, miten olen jossain vaiheessa mennyt siihen pisteeseen, että olen vain antanut anteeksi kaiken sen mitä kävimme läpi tuossa suhteessa. Mietin joskus, että olisinko antanut anteeksi jos mieheni olisi ollut fyysisesti väkivaltainen? Siihen en osaa vastata.

– Joskus vastaukseni olisi ollut ehdoton ei, en olisi antanut anteeksi, mutta jos anteeksi antaa tuollaisen henkisen pahoinpitelyn, niin ei se enää kovin paljoa eroa fyysisestä. Pettäminen on henkistä pahoinpitelyä, etenkin jos se tapahtuu useammin kuin kerran.

Vanhat pelot nousevat välillä pintaan

Pettämisestä ja raastavasta suhteesta on kulunut jo vuosia, mutta Noora sanoo yhä havahtuvansa ajoittain sen jättämiin säröihin.

–  Tiedän sen, että nykyinen suhteeni on aika-ajoin nostanut noita muistoja ja pelkoja mieleeni. Olen onneksi pystynyt puhumaan peloista mun rakkaalle miehelle. Ajoittain olen mustasukkainen, aivan turhaan. Tiedostan, että nuo puuskat tulevat menneisyyteni takia esiin. En saisi tuoda vanhan suhteen huonoja asioita uuteen suhteeseen, mutta ajoittain se on vaikeaa vaikka sitä vastaan taistelen.

Ex-mieheensä Noora ei ole pitänyt mitään yhteyttä eron jälkeen.

– En tiedä hänen elämästään juuri mitään. 

***

1:18

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.