Naiselle valkeni, mistä pesusienet oikeasti tulevat: "Olenko viimeinen ihminen, joka sai tietää?"

Clemmie Telford oletti pesusienten kasvavan vain meren pohjassa. Sitten hänelle selvisi, että olemassa on myös pesusienikurkku! Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran kesäkuussa 2023.

Clemmie Telford oli monien muiden tapaan aina luullut, että pesusienet kasvavat meressä. Jo kymmenet tuhannet ihmiset ovat nähneet videon, jolla hän kertoo saaneensa tietää viimein totuuden sienistä.

– Tässä minä, puhumassa teille kylpyhuoneestani, koska internet on tänään räjäyttänyt mieleni,  brittiläinen Telford kuvasi videollaan.

Videolla Clemmie nostaa katsojien nähtäville pesusienen.

– Oletin että nämä kasvavat meren pohjassa.

Somevideo paljasti, että pesusieni kasvaa puutarhassa

Telford oli kuitenkin nähnyt toisen somettajan videon, jolla tämä korjaa pesusienikurkku- eli luffasatoa pihastaan. 

Luffa näyttää suurelta kurkulta. Se on trooppinen kasvi, ja tarvitsee kehittyäkseen vähintään 20 asteen lämpötilan. Jos luffastaan haluaa pesusienen, sen tulee antaa kuivua pitkään. Luffan sisältä paljastuu kuorittaessa luonnonsieni. Myös suomalainen Ulla onnistui kasvattamaan erikoisen pesusienikurkun puutarhassaan!

Clemmie Telfordille selvisi, mistä pesusienet tulevat. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä. 

Pesusienikurkku yllätti: "En tiennyt, että pesusieniä saa luonnosta"

– Olenko viimeinen ihminen, joka sai tietää? Telford kyseli videonsa lopuksi ihmeissään.

Pesusienikurkun olemus oli yllätys myös hänen seuraajilleen.

– Wtf? Tuo on hiton hullua. Nyt mietin, miten moni muu asia kodissani on vain vanha, kuivunut kurkku, kommenteissa vitsaillaan.

– Öh, olinko ainoa, joka ei tiennyt, että ne kasvavat missään? En tiennyt, että pesusieniä saa luonnosta, toinen kommentoija tunnustaa.

– Eikö mikään enää ole pyhää, kolmas vitsailee.

Pesusieniä kasvaa kuitenkin myös meren pohjassa. Spongia officinalis -sienieläintä, tutummin pesusientä, esiintyy Välimeressä. 

Katso myös: Suomalainen Ulla onnistui kasvattamaan pesusienikurkun

Ulla onnistui kasvattamaan erikoisen pesusienikurkun puutarhassaan – tämä luonnon oma peseytymisväline sai ihmiset hämmästymään: ”En ole ikinä kuullutkaan moisesta!” 1:04
Suomalainen Ulla esittelee kasvattamaansa pesusienikurkkua videolla.

Lue myös:

    Uusimmat