Naiselle vaaditaan elinkautista miesystävänsä polttomurhasta – uhkasi polttaa myös tapausta tutkineen poliisin

0:22
Katso video Someron palosta: Sammutustöissä oli paikalla myös helikopteri

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa on aloitettu murhaoikeudenkäynti, jossa naisystävää syytetään pitkäaikaisen miesystävänsä murhasta. Nainen uhkasi myös polttaa tapausta tutkineen poliisimiehen.

Syytteen mukaan henkirikos tapahtui viime elokuussa Somerolla. Mies kuoli omakotitalon tulipalossa, jonka naisen syytetään sytyttäneen tahallaan tappotarkoituksessa.

Palon syttymishetkellä uhri makasi sängyssä lähes alastomana ja oli syyttäjän mukaan todennäköisesti unessa. Terveydentilaltaan huonokuntoinen mies oli nauttinut päivän aikana alkoholia. Hän joutui käyttämään kyynärsauvoja liikkumisensa tukena.

Uhri ehti ulos talosta

Mies ehti havahtua paloon ja pääsi poistumaan talosta. Saamiensa vakavien palovammojen vuoksi hän kuitenkin menehtyi samana päivänä sairaalassa.

Syyttäjän mukaan 1958 syntynyt nainen oli tahallaan halunnut tappaa miehen. Tappo oli syyttäjän mukaan tehty erityisen raa’alla, julmalla ja törkeällä tavalla, koska uhri oli humalassa ja huonon liikuntakykynsä vuoksi puolustuskyvyttömässä tilassa. 

Syytteestä selviää, että seurustelukumppaninsa kehnosta terveydestä varsin tietoinen nainen oli mennyt palon syttymisen jälkeen autoon istumaan eikä tehnyt mitään liekeistä pelastautuvan miehen auttamiseksi. 

Jäämiä tärpätistä ja bensasta 

Omakotitalon omisti toinen henkilö. Talo tuhoutui palossa täysin.

Syyttäjän mukaan nainen käytti palon sytyttämiseen palavaa nestettä. Kirjallisten todisteiden mukaan rikosteknisen laboratorion näytetutkimuksissa havaittiin jäämiä ainakin tärpätistä ja bensasta. Naisen housuissa havaittiin jäämiä etanolista.

Palopaikkatutkimusten mukaan asunnon hellan levyjen todettiin olleen päällä.

Naisen hallusta oli löytynyt sytyttimiä, ja hänen kengissään oli kuumuudesta aiheutuneita reikiä.

Uhkasi poliisia

Naista syytetään myös virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Kun ylikonstaapeli oli tullut selvittämään tulipaloa, hän oli alustavassa puhuttelussa kertonut, että epäilee naisen sytyttäneen palon. 

Myöhemmin, kun nainen istui poliisiautossa ylikonstaapelin kanssa kasvokkain, hän otti taskustaan kaksi sytytintä. Yllättäen hän ojensi toisen sytyttiminen poliisin rintaa kohti, sytytti tulen ja uhkasi polttaa poliisimiehen. 

Poliisimies väisti taaksepäin niin, ettei sytytin yltäisi häneen. Liekki oli käynyt noin viiden, kymmenen sentin päässä poliisin rinnasta. 

Ylikonstaapeli oli napannut sytyttimet pois naisen hallusta.

Pahoinpitely vuosien takaa

Kolmanneksi naista syytetään törkeästä pahoinpitelystä, johon liittyy niin ikään tulipalon sytyttäminen. 

Syytteeseen rikoksen tapahtuma-ajaksi on merkitty vuosi 2013, joka viittaa siihen, ettei tutkinnassa ole voitu osoittaa täsmällistä päivää teolle. Tapahtumapaikka on jälleen Somero.

Syytteen mukaan nainen oli sytyttänyt sängyssä makoilleen miehen petivaatteet tuleen, kun tämä oli ollut nukkumassa. Mies oli herännyt siihen, että hänen jalkansa olivat tulessa. Verryttelyhousut olivat palaneet ihoon kiinni, ja miehen jalkoihin tuli palovammoja. 

Nainen on ollut vangittuna elokuisesta kiinniotostaan saakka. Syyttäjä vaatii hänelle elinkautista murhasta ja tuhoutuneen talon vakuutuskorvauksista yli 31 500 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja