Harvinainen murhaepäily Ahvenanmaalla: Mies kuoli tulipalossa, jota epäillään tahallaan sytytetyksi – kaksi naista vangittu

Ahvenanmaan käräjäoikeus on vanginnut kaksi naista Eckerön henkirikosepäilyyn liittyen. Vangitut ovat syntyneet vuosina 1983 ja 1990.

Poliisi epäilee murhaa Ahvenanmaan Eckerössä 26. joulukuuta tapahtuneen tulipalon osalta. Viranomaiset saivat hälytyksen Lisebergsvägenillä Eckerössä sijaitsevan talon tulipalosta tapaninpäivänä yhdentoista aikaan illalla.

Palavasta talosta löytyi vakavasti loukkaantunut mies, joka lennätettiin ambulanssihelikopterilla Ahvenanmaan keskussairaalaan.

Hän kuitenkin kuoli saamiinsa vammoihin. 

Hyvin harvinainen rikos Ahvenanmaalla

Poliisi epäilee, että palo sytytettiin tahallaan. Tekoa tutkitaan murhana ja törkeänä vahingontekona. Talo tuhoutui palossa täysin.

Tutkinnanjohtaja Tommy Thörnroos sanoo HBL:n haastattelussa, että henkirikostutkinnat ovat erittäin harvinaisia Ahvenanmaalla.

– Viimeksi tutkimme murhaa Ahvenanmaalla 2000-luvun alussa, enkä muista, milloin näin olisi ollut viimeksi. Siitä on hyvin kauan aikaa, Thörnroos sanoo lehdelle.

Tutkinnanjohtaja ei ole toistaiseksi suostunut ottamaan mediahaastatteluissa kantaa siihen, millainen suhde epäillyn ja uhrin välillä on ollut ja miten he ovat toisensa tunteneet.

Poliisi on kuitenkin ilmoittanut, että tapahtumien kulusta on muodostunut selkeä käsitys virkavallalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja