Mainos

Naisella pakkomielle liikuntaan – treenaa 8 tuntia päivittäin: "Se on addiktio"

Liikunta on tärkeä osa terveellistä elämäntapaa, mutta liian suurina annoksina se voi pahimmassa tapauksessa jopa tuhota terveytesi.

Kun liikunta muuttuu hyvinvoinnin ylläpidosta pakkomielteeksi, se voi vaikuttaa negatiivisesti moneen elämän osa-alueeseen. Tämän tietää hyvin Erin, jonka elämä pyörii lähes kokonaan liikunnan ympärillä. 

– En koskaan väsy tai tule kipeäksi, nainen kertoo ja myöntää liikunnan kontrolloivan hänen elämäänsä, mutta hän ei pysty lopettamaan sitä.

Nainen herää aamuviideltä juoksemaan ennen töihin lähtöä. Töiden jälkeen hän viettää kaksi tuntia kuntopyörän selässä ennen kotijumppaa ja pientä iltapalaa. Nukkumaan hän ehti vasta puolikolmen aikoihin aamuyöstä, ja jo parin tunnin päästä koko sykli alkaa alusta. Hän kertoo usein myös peruvansa tapaamisia ja muuttavansa suunnitelmia, jotta ehtisi liikkua enemmän.

Nainen kertoo vuosikymmeniä sitten tapahtuneen hyväksikäytön ajaneen hänet tilanteeseen, jossa hän on nyt. Erin alkoi liikkua yhä enemmän ja enemmän unohtaakseen kokemansa kauheudet. Liikunnasta tuli hänen pakopaikkansa.

– Se on kuin juoksisin kaikkea muuta pakoon elämässäni, Erin toteaa.

"Se on addiktio, ja osa jokaista päivääni"

Seitsemänvuotiaasta saakka voimistelua harrastanut nainen on myöhemmällä iällä ryhtynyt treenaamaan rankempia lajeja, maratonia ja triatlonia. Viiteen vuoteen hän ei pitänyt yhtään lepopäivää, ei ennen kuin loukkasi vakavasti selkänsä. Jo kolme päivää onnettomuuden jälkeen Erin ryhtyi kuitenkin juoksemaan kotiportaitaan ylös ja alas.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Se on addiktio, ja osa jokaista päivääni. Kun herään, minun on pakko tehdä sitä, nainen kertoo ja toteaa, ettei yksinkertaisesti voi pitää lepopäiviä.

Pakko-omaisen liikunnan lisäksi naisen elämää varjostaa teini-iässä sairastettu syömishäiriö, joka vaikuttaa häneen vielä tänäkin päivänä.

Sen sijaan, että kuntoilu olisi vahvistanut naisen lihaksistoa, jatkuva rasitus ja vähäinen kalorinsaanti ovat saaneet lihakset rapistumaan. The Doctors- ohjelmassa vierailleen naisen todettiin kärsivän korkean verenpaineen lisäksi nestehukasta. Myös hänen valko- ja punasolujensa määrän todettiin poikkeavan normaalista, ja asiantuntijat epäilevät hänen kärsivän todennäköisesti myös laajentuneesta sydämestä.

Jos Erin ei saa pian apua ongelmaansa, voi olla, että hänen kehonsa ei kestä enää kauaa.

Lähteet: TheDoctors, Providr

***

2:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.